carolina gynning.

förut hatälskade jag henne , nu älskar jag henne ! hade inte hon varit med i stjärnor på is så hade jag inte ägnat en minut åt det där skitprogrammet.

Snygg som få är hon också.




 

om ni inte gjort det så är det på tiden att ni kollar in hennes blogg.

i've got no party to go to.


( cobrasssssnake )


No party for me. Hittar ingenstans att vara och när jag kikar ut genom fönstret så känns en hemmakväll ganska lockande. Peppa Keane , äta tacos och se på idol. Jag blir allt mer svenning, Vem vet mest , Idol , Stjärnor på is, you name it ! Egentligen borde jag ha en riktig helkväll för att komma ur den här onda cirkeln som jag försatt mig i genom att svenna ned mig i soffan varje helg.
Så nästa helg ska jag party like a Peaches, och även fota modevisningen på Goya ! Det ska bli askalas !

Men ni får ha en alldeles utomordentlig halloweenkväll!
själv ska jag skrämma skiten ur de småungar som kommer hit för att tigga godis,.

winterlong.


Om jag blev lite paff när jag tittade ut genom fönstret 'imorse' ?

Kul. Då var myshösten över ännu en gång. Usch, jag tycker inte alls om vintern, iallafall inte i oktober - början på november. Nej snön får falla kring jul och sedan hålla i sig till januari, kanske februari. Men då ska det vara mycket snö, så man kan åka skoter. Inget slask och blask. Då kan det lika gärna vara.

Nu börjar även mina vandringar ( oftast i snöstorm ) till bussen. För cykla , det kan jag inte , ett par strumpbyxor har gått åt varje gång jag försökt cykla till bussen på vintern. Men det jag ogillar mest är nog själva bussen. Jag har kommit fram till att jag har någon social psykisk böjning. Jag vet inte vad jag ska kalla det. Men jag klarar inte av människor. Det är inget personligt, oftast. Men jag blir obekväm kring en massa okända människor. Och på bussen kommer jag att få trängas med halva Gävle ungefär. Jag vet inte riktigt VAD som är obehagligt. Men om jag fick bestämma så skulle jag sitta osynlig i ett hörn av bussen tills jag skulle av.
Jag hatar när folk stirrar, det är det värsta jag vet, skiter fullständigt i varför de stirrar. Man stirrar inte, det är lika fult som att peka. Dessutom så finns det vissa som absolut inte vet vad hänsyn är. Lyssnar på nå jävla skit techno på mobilen på högsta volym  eller bara ska fram och förbi när det absolut inte alls går.
Ni ser..
Dags för terapi igen ?

hey partypeople.

Imorgon är det halloweenhelgens partyafton och jag behöver partypeppade vänner , bra musik och en Corona i min hand hela kvällen!


Sedan slutar det såhär.
Klockan sju dagen efter ska jag gå upp för att ta tåget till huvudstaden och Keane. Det låter väl som en plan?

cobrasnake

i aint no fortunate one, no.

nionde avsnittet av SOA avslutades med en version av en av världens bästa låtar.


lovers are losing.

gårdagen blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, men vi hade en trevlig pratstund framför teven med onyttigheter. Partajandet flyttade vi fram till imorgon.
Följde med Emma hem och snodde Annas säng , och där låg jag jättebra tills halv ett idag då Emma smsade från sitt rum och berättade att hon hade vaknat. Men ingen av oss hade samlat nog med krafter att komma över till den ene, så vi låg fem meter ifrån varandra och smsade tills klockan slog en sisådär ett.


Sedan åkte jag hem , och sedan dess har jag suttit framför burken och inte gjort någon nytta alls. Egentligen hade jag planerat att plugga lite , men ni vet hur det blir, klockan rinner iväg och plötsligt är den sju och så är det för sent för att plugga.


Tv tablån för ikväll ser inte vidare intressant ut förrän vid tio ( Debatt ), så jag tänker lägga mig och titta på de två senaste avsnitten av Sons of anarchy.


be yourself.

Denna gick på repeat igår:



munkfrippa.



Jag kapade av mig halva håret. Rihanna frippan. Vettefan vad jag tycker. Från början ( efter att frisören hade fixat till frisyren ) så var jag nöjd  , men när jag vaknade dagen efter så kändes det inte lika bra. Och framifrån tänker jag inte visa än på ett par veckor. Tänk er en munk bara.

home sweet home!

Nu är jag hemma ! Äntligen !
Missuppfatta mig inte nu, jag tycker att det är supertrevligt att hälsa på i Karlstad, men fyra nätter är lagom. Sedan börjar man längta hem till vännerna. Så ikväll ska vi träffas hos Frida och dricka lite och se på film. Ska bli riktigt mysigt och trevligt att träffa alla eftersom jag inte träffat dem på cirka en och en halv vecka.


Först ska jag varva ned och sova lite efter dagens alla sociala påfrestningar. Fast lite pms och för lite sömn spelade också in i mitt humör. Jag klev ett litet barn på fingrarna med mina krossanegerskallekängor utan att ens bry mig. Visserligen får päronen skylla sig själva eftersom de släppte lös ungen i vagnen, och så hatar jag ju barn också.


sundaynight.



nu: bärs och 40 year old virgin.
Klockren film!

ofrivilliga tankar.

Jag sitter och tittar på Kalla fakta, som idag handlar om branden i Göteborg för tio år sedan. Jag hatar att kolla på sådant, jag försöker undvika att se sådana dokumentärer för jag vet att det bara sätter igång en massa tankar i mitt huvud. Det är ju oundvikligt att inte tänka sig in i situationen, jag kan inte påstå att jag kan tänka mig in i deras situation, alls.

Men att mista en nära vän. Jag vill inte tänka på sådant, jag börjar nästan grina bara genom att tänka på att någon nära vän bara skulle försvinna. Samtidigt blir jag nog smått överbeskyddande, vilket jag redan är. För utan mina vänner skulle jag tappa motivationen till allt. Det kanske låter själviskt, men så är det.

Men man ska inte heller gå omkring och vara orolig över att något ska hända sig själv eller alla vänner som är på olika håll.


Jag ska inte sticka under stolen med att jag går omkring och nojjar över allt möjligt. Speciellt nu när det står så mycket i tidningarna om alla möjliga psykon som Eklund och den där snubben uppe i norrland som nu erkänt att han dödat Caroline.


Nej, nu lättar vi upp stämningen genom att se på Hål i väggen, ikväll är bröderna Schulman med.


heineira.


sluuuut på kontot *klappklappklappklappklapp*


Sådärja. Hela kontot är inte tömt än. Men det är två dagar kvar. hehehehe
Fynd på bikbok rean och ett köp på monki blev det iallafall. Funderar på ett par sådana där jättefancy velourtights.

Imorgon står frisören på schemat. jag vet fortfarande inte hur jag ska klippa mig. Antingen så ska jag göra någonting drastiskt och slå till med någon häftig page. Eller så blir det bara topparna som vanligt. Men det är så tråkigt. Jag kommer hursomhelst antingen grina eller bli ruskigt förbannad och sätta upp håret i minst två veckor.

Nu ska jag fläska godis och chips framför datan. Se bara hur jag gjort mig tillrätta i soffans högra hörn. En tv, en dator och onyttigheter, kan inte bli så mycket bättre.
Senare ska jag och mor gå iväg till kyrkogården i närheten och tända ett ljus för mormor i minneslunden eftersom det är hennes böfday. 


killkillkillkillkill.


det gick bra.

jag trodde verkligen att jag hade satt min sista potatis igår ! men mamma var mer fascinerad av att man kunde använda mobilen som modem. så här är jag , still alive.

Nu ska vi snart åka ned till centrum och göra stan osäker. Såg igår att det hade kommit ett par nya butiker sedan jag var här sist, så jag kommer att springa som en yr höna genom alla butiker idag. Inga pengar ska jag ha kvar när jag kommer hem. Helst ska jag ligga back med en tusing. Och att jag precis fick studiebidraget och får nästa om en månad ska jag inte ägna en tanke åt. Nu kan inget stoppa mig !


uopps.

hoppsan. jag gick in på telias hemsida för att kolla, bara för säkerhets skull. 69 kr / dygnet stod det att det kostade. Jag jag tror att jag råkade gå in före tolv. nu är klockan halv två.
just nu sitter jag och funderar på hur jag ska berätta för mamma att kvartalets telefonräkning kommer att överstiga tusenlappen.

det här är nog det sista ni hör av mig. någonsin. för jag kommer inte ens att få peta på en dator efter detta.

så förstörde Lina ännu en resa.
men kom ihåg ! det är gammelmosters snåla grannars fel !

men vi hörs efter lovet då!
när jag får tillgång till internet igen, i skolan.


har du sett Sussie ?

Här sitter jag mitt i natta och surfar på min mobils internet eftersom gammelmosters grannar är så snåla och har låst sina trådlösa nätverk ! Får hoppas att det inte kostar allt för mycket att surfa genom mobilen. Det borde kosta lika mycket, vilket är ganska dyrt egentligen.

Det där internet på tåget blev det ju inget av med eftersom jag inte fattade vilken nätverksknappen var förrän för fem minuter sedan.


Men första klass åkte jag, och det var underbart ! Det är värt att punga ut lite extra. Inga barn , helt knäpptyst och gratis internet ! Helt jävla underbart!


Innan vi åkte hem till gammelmoster efter vi anlänt till Karlstaden så gjorde vi ett besök på systemet och sedan när vi skulle gå mot busstorget så ser vi att det är pådrag lite längre fram på gatan. Och är det inte NSF så säg. Jag var tvungen att stanna en stund och lyssna på deras sjuka åsikter och värderingar. Bla så stod en snubbe med megafon och berättade att de tyckte att det var fel att 'en Muhammed' fick jobb före en svenne och att vi ska vara stolta över att vara svensk och våra kossor ( om jag nu hörde rätt ). Och på sidan om stod det skinheads som jublade och applåderade och hejade på sina bröder. Jag fick upp bilder i huvudet från This is England, då Combo tar med sig stackars Shaun och hans kamrater till det där nazimötet.
Ännu fler 'bröder' stod på sidan och delade ut flyers , de var inte speciellt populära. Och kredd till tjejen som stod bredvid mig och buade.

Nej, inte fick man något fint välkomnande.


hör ni hur intresseklubben antecknar?

Såhär gör jag jämt.
Sitter uppe halva natten , oftast hela natten , dagen innan jag ska iväg någonstans, väldigt tidigt dessutom. Nu när klockan har passerat två så funderar jag på om jag ska ändra taktik och vara vaken hela natten istället. Då sover jag gott på tåget sedan, kanske så pass djupt att jag inte hör hur alla spädbarn i kupén gråter i kör. Det skulle ju vara underbart.

Jag är lite orolig över hur jag kommer att hantera det här med kollektivtrafiken imorgon. Alla människor , min pms och mitt humör. Jag vet inte jag. I irriterat pms tillstånd så tänker inte jag på att alla i kupén + några till hör mina föredrag om hur uppretad jag blir på folk inte kan visa hänsyn, eller vad det nu är som jag stör mig på. 
Nej , egentligen borde jag hållas inom lås och bom tills dendärveckanduvet är över.

Det där med kuratorn igen kanske inte är en sådan dum idé trots allt. Vi diskuterade ju faktiskt min lättretlighet sista gången jag var där. Konstigt nog så tyckte hon inte att jag behövde göra några fler besök hos henne.


idol 08.

LOULOU ?!
Hur tänker svenska folket !!!!!!!
Ok. jag lovade mig själv att inte bli sådär insatt i idol, jag blir bara upprörd. Men Loulou skulle vara kvar till slutet ! JOHAN däremot , ska ut med huvudet före ! Han är inte ens charmig längre , han kan inte spela på det längre!
Och juryn sedan. De ska flika in med att de känner Madonna och har skrivit låtar till Backstreet boys osvosv. Nej. Jag ska inte titta på idol.


Nu ska jag se på eftersnacket med Katten.


i will not take no for an answer.

Jag hatar att packa ! När jag var liten älskade jag att ta med mig en massa kläder, stå framför spegeln och testa olika outfits. När jag var ännu mindre så packade jag en vecka i förväg eftersom det var så roligt !
Jag åker till tågstationen halv sju imorgon och jag har lagt fram två t-shirtar. Väskan måste vara klarpackad innan jag går och lägger mig, för jag vill inte att några onödiga bråk ska uppstå mellan mig och mamma. Det är lätt hänt ska jag tala om. Ännu värre blir det när pappa följer med, för han är värre. Han lägger fram två par kalsonger , ett par badbyxor , kanske några strumpor , någon tshirt och sedan är han redo för en veckas sol och bad.

Det är inte så att jag är så pass fåfäng att jag måste ta min garderobs alla gobitar, MEN jag måste trivas i det jag har på mig. För det är bland det värsta jag vet, att känna sig obekväm i det man har på sig. Då spelar det ingen roll hur många som säger att det är det snyggaste de någonsin sett. Nej , då vill man bara gömma sig , i mitt fall går jag hellre i underkläderna. Men det kanske är ännu en av mina psykiska konstigheter också, jag verkar ha ganska många sådana.


Färjan är på i bakgrunden och jag kom nyss på att Melody club spelar på Cinderella den 13e december. Det skulle vara en upplevelse faktiskt , att se ett riktigt bra band på en finlandsfärja fylld av överförfriskade 50 plusare. Det ska jag nog vara på mamma och pappa och tjata om. Det ska gå igenom ! I will not take no for an answer.


skjut.



Idag fick jag Skjuts skiva som tack för att jag fotade, och den är jättebra. Min personliga favorit är nog Körsbär.
Gå in på deras myspace och se vilken som blir din favorit och om du gillart så tycker jag att du ska klicka hem skivan.

höstlov.


Nu ska jag åka och säga hej då till Nina som åker iväg till Rom på lovet. Jag är så avundsjuk ! De kommer att festa hela nätterna och på dagarna åka omkring i Rom och kika på alla sevärdigheter !

Nej , jag ska nog åka iväg nu eftersom jag egentligen hade tänkt åka dit när hon kom hem från skolan, men jag råkade sova till ett.. Och så skulle jag ge mig på att färga ögonbrynen och det gick väl inte jättebra kan man säga. Får se om jag behöver låna Ninas stora rastamössa att gömma mig i imorgon.

Och just det, WOW det är höstlov ! Vilket jag inte tänkt så mycket på , eller har längtat till eftersom jag legat hemma hela veckan. Imorgon bär det av till Karlstad! Och jag förstår fortfarande inte varför jag blir så uppspelt över det.


londonlondonlondon.



Nina ringde mig tidigare idag och vi pratade i minst en timme. Vi diskuerade lite om våran London resa som vi ska göra i ungefär slutet av juli. Och oj vad jag längtar ! Jag , Nina , Anna och Emma någon vecka i London. EFTER att jag fyllt 18, så jag också får supa.
Jag kommer att leva på öl ,  cigaretter ( som jag lärt mig av Johannes att man tar med sig från Sverige eftersom det kostar en förmögenhet i Storbrittanien ) och mocca från café Nero. Det kommer att bli så underbart ! Picknick i Hyde park , heldag i Camden , museum eftersom jag lovat Nina det, och på kvällarna sitter vi på rummet och dricker öl och pratar en massa skit. Eller så går vi ut och raggar på snygga britter. 
Underbart!

design.

Det går åt helvette med min design.. Åh, jag är inte bra på sådant. Men jag ska alltid ta mig vatten över huvudet ! Jäkla tur att jag inte valde graf, då hade jag suttit och grinat lektionerna i ända, eftersom jag har ganska kort stubin.

Men något måste jag ju sysselsätta mig med. Nu börjar det faktiskt krypa lite i mig eftersom jag bara suttit hemma fyra dagar i streck, räkna fem , med morgondagen.
Fast imorgon måste jag packa eftersom det bär iväg till Karlstad väldigt , väldigt tidigt på lördag morgon. Vi åker första klass till Sthlm = gratis internet i 1½ timme , woho ! Sedan blir det manus och recensionsskrivning resten av tågresan ner mot de värmländska skogarna.
Men det ska bli riktigt mysigt. Jag vet inte varför jag är så förtjust i Karlstad, jag skulle inte kunna bo där, men det är skönt att åka dit ett par dagar om året och gå igenom alla 2nd butiker, spatsera runt i den lilla staden och lyssna på sveriges charmigaste dialekt. 
Och det bästa av allt , sitta och prata skit med gammelmoster dagarna i ända.


bf.




dag 4.



Jag kan inte påstå att jag börjar få 'spring i benen' som man brukar få när man legat hemma och varit sjuk ett par dagar, men jag behöver sällskap ! Jag behöver vara social! De enda jag träffat på fyra dagar är mina päron. Det enda som gör väsen av sig om dagarna är råttona uppe på vinden som river ner grejer och krafsar sig igenom väggarna. De har väckt mig ungefär varje dag , fast idag kom jag fram till att det var dem. Hela veckan har jag trott att det varit något psykfall som smugit omkring och rivit ned hinkar och plåt för att väcka mig.

Fast annars så håller väl Hamlet och Dante mig sällskap eftersom jag måste läsa igenom papprerna ett x antal gånger för att ens komma ihåg lite. Visserligen har jag hela lovet på mig eftersom det inte blir någon skola imorgon heller. Kanske måste jag slå en pling till min konstiga husdoktor och höra vad som är fel med mig. Han är verkligen konstig, han pratar inte i onödan. Frågar lite om symptom och sådant som doktorer behöver veta och när han tar blodtryck så sitter han och stirrar i bordet tills det är klart. En riktigt bekväm stämning måste jag säga.

Hursomhelst så har jag inte legat på latsidan när jag varit hemma, även om det slarvats lite med skolarbetet...



FILMKUNSKAP.

Nu sitter jag och nöter filmkunskapen igen. Efter att ha läst igenom de bestämda sidorna i boken ett x antal gånger så har jag gått över till att kolla igenom alla gamla filmer som vi sett. Eftersom det tydligen ska vara bilder med på provet och då ska man kunna titel och regissör.
Bla dessa..


BRÖDERNA LUMIÉREs första filmer
Om ni ser på det här klippet så kan vi skryta om att ni sett de allra första filmerna.

 

DEN ANDALUSISKA HUNDEN
( Bunuel )
Kolla åtmintsone tills de skär ur henne ögat..



GULD FEBER
 ( Herr Charlie Chaplin såklart )
 

DR CALIGARI
( Robert Wiene )



Det kanske verkar väldigt tråkigt att sitta fem timmar i veckan och kolla på hundra år gamla filmer , men det är faktiskt väldigt intressant. Okej, jag kanske inte fann det speciellt givande att sitta tre timmar i streck och se på De sju samurajerna från 1954, men jag är glad att jag sett den, eller tagit mig igenom alla överdramatiska skrik och tårar.
Hursom.. är man det minsta intresserad av film så tycker jag att man ska välja den kursen om man har möjlighet.

candy.

Jag bad min käre far att köpa hem lite godis åt sjuklingen, detta är vad han kom hem med :


Tydligen tyckte han att jag behövde dietchoklad också. Fast han var väl inte helt ute och cyklade där, dessutom så får jag inte lika dåligt samvete av att äta godis. För jag äter diiiieeeetchoklaaad ! Det ni.
Den var faktiskt riktigt god också. Riktigt god.

still sick.

Jag får nog äta upp det där om ledighet som jag sa igår. Idag har jag haft så otroligt ont i huvudet, kan inte minnas senast jag hade så pass ont. Om jag ens haft det.
Det verkar bli 'ledigt' imorgon också. Vilket blir väldigt olägligt. Eftersom vi för det första ska skriva manus och planera rekvesita till filmen. Vilket jag både vill vara med att planera och dessutom hjälpa min grupp så inte de får göra en massa jobb själva. Sedan är det samhäll , då vi äntligen ska börja med något sorts grupparbete som jag väntat på, speciellt efter alla de gånger vi fått gå supertidigt eftersom läraren tydligen inte haft något mer att lära oss. Och eftersom det handlar om politik och ideologier så kan jag sitta kvar hela rasten efter om det vore så.

Sedan är det prov på filmkunskapen som jag väldigt , väldigt gärna vill ha gjort. Visserligen har jag inte hunnit träna alls idag eftersom huvudvärken inte tillåtit det.
Och sedan vid halv sex tiden så är det audition till två av skolans filmer.
Om någon gävlebo blev intresserad nu så är det på Borgarskolan , mediabyggnaden klockan 17.30 imorgon torsdag.


Nu ska jag ringa min far och låta lite ämlig och be honom köpa godis och sedan ska jag krypa ned under täcket och läsa på filmkunskapen, även om det skulle vara förjäves.


WHERE IS MY MIND.

många versioner av en väldigt bra låt.


PLACEBO


JAMES BLUNT


NADA SURF


the one and only PIXIES

lediga dagar.

Jag blir hemma imorgon också. ( Så nu vet ni alla klasskamrater som går in för att skriva JÄVLA SKOLKARE VART ÄR DU? ) Jag är hemma och sover , om klockan är före tolv. Hehehehe. Ibland finns det fördelar med att vara sjuk. Det har inte ens börjat krypa i mig än, som det alltid gör när man blir sjuk vid fel tillfälle och bara vill till skolan och plugga ikapp allt man ligger efter i, rökpausa med Frida och Sigrid och garva med alla underbara klasskompisar. Missuppfatta mig inte nu, det är inte så att jag inte vill umgås med mina klasskompisar. Jag är sjuk och vill vila upp mig, jag känner att jag inte pallar att åka till skolan.

En annan fördel med förkylningen är att jag inte rökt på två dagar. Jag har inte ens blivit lite sugen, nu kanske det börjat kittla lite i luringfingrarna, men jag håller mig. Ska försöka trappa ned till helger. Vi vet ju alla hur det brukar gå, men det skadar inte att försöka.

Nu ska jag nog bädda ned mig till någon mysig film, eller fastna vid datorn ett par timmar till.

hello mosshart.


THE KILLS.

stylish.


Bruden har schöön stil.


Jag vill åka till London och shoppa loss på Primark. Sist så sprang man bara runt som en yr höna eftersom det var första gången, så det var väl inga riktigt finfina fynd man fick med sig hem. Fast jag köpte en jättesöt svart/grön rutig klänning som jag trodde var förjävlig, men så provade jag den igår igen och då var den inte så jävlig som jag trodde. Jag fick panik över modevisningen. Jag måste ju iallafall se anständig ut där bland alla packade stekare.

Efter en tur på Primark så kan man gå över till Selfridges och kolla , notera KOLLA , eftersom ekonomin inte riktigt tillåter köp där. Sedan ett par timmar ( helst en hel dag ) på HMV och Zavvi. Jag åker inte hem utan att ha köpt minst tjugo skivor. Jag älskar att gå i 2 for 10 £ hyllorna.

Nu ska jag fortsätta med Hamlet.

horförkylning & lite pang , pang du är död!


Vaknade alldeles nyss, eller egentligen för en halvtimme sedan när det lät som att någon var utanför mitt fönster, men jag var för trött för att bli skraj. Så jag somnade om. Nu mår jag lite dåligt över att jag gick upp så sent, kommer inte hinna göra så mycket eftersom halva dagen kommer att gå åt till bildredigering. Fast jag tar gärna en paus från Hamlet också.


Jag somnade vid tre igår , så det kanske inte var så konstigt att jag inte kände mig pigg att gå upp förrän nu.  Låg och kikade på Bang bang youre dead eftersom förkylningen hindrade mig från min sömn. Men filmen var jättebra ! Ben Foster spelade en snubbe med ett par psykiska konstigheter ( som vanligt ) som gick i en skola där sportnördarna härjade. Där man , om man har otur , blir döpt varje dag , dessutom så kan man få bli döpt i en soptunna i matsalen inför hela skolan också. 
Året innan har Trevor ( Ben Foster ) bombhotat skolans fotbollslag och nu vill ingen kännas vid honom. Man kan ju förlora status eller det värsta, slängas ur sin click.
Som vanligt så finns det ju en eldsjäl till lärare som vill få Trevor på fötter igen och sätter honom som huvudroll i skolans nya pjäs, Bang bang your'e dead som handlar om en kille som skjutit ett par av sina skolkamrater eftersom han blev arg på sitt ex som träffat en ny och nu ignorerar honom.
En otroligt bra och sevärd film som visar vardagen för skolans mobboffer. När man sett den så kan man förstå att det inte är så konstigt att skolmassacrar förekommer. De man ska skylla på är nog lärarna tycker jag  , som kunnat stoppa det på något sätt, men valt att inte se våldet. Visst , det finns många idiotjävlar som njuter av att trycka ned andra , men då ska de in på hem , ungdomsanstalt , you name it. De som blivit mobbade ska inte behöva byta skola , eller helt enkelt skjuta ned ett par skolkamrater eftersom ingen ingriper.



Skjut.




Nu har jag slängt upp ett par bilder på min fotoblogg. Kolla vettja!
Berätta vad ni tycker.

hey, i'm a photographer.



Nu är jag äntligen klar med ett par av Skjuts bilder som jag alldeles nyss skickade iväg. Det tog typ en timme eftersom mitt internet är så otroligt segt. Och ingen har fått ringa eller svarat i telefonen. Men nu så är det gjort.
Nu ska jag bara ta det lugnt och vänta på att I ditt ansikte ska börja. Plugget får vänta till imorgon. Blir hemma imorgon också eftersom jag inte vill smitta en massa kunder och springa in i det trånga utrymmet under trappan till toaletten och snyta mig var femte minut. Så jag stannar hemma och redigerar bilder på kläder som jag fotat.

När jag ringde jag sjukanmälde mig så frågade hon om jag ville fota modevisningen på Goya i november och OOOM jag ville ! Det kommer att bli hur jävla kul som helst ! Inte nog med att jag får fota , jag får se hela modevisningen också som jag annars varken har råd med eller åldern inne för att se på.

herr Hamlet.

Den här dagen fick bli en sjukdag = sova till elva , kolla på film , inte byta om eller borsta tänderna, leta fram alla sötsaker i hushållet.
Jag är så otroligt förkyld, och jag har blivit näst intill imun mot nässpray. Vaknade två gånger inatt av att näsan var igentäppt. Kände att det kanske inte skulle bli så mysigt varken för mig eller mina kamrater om jag skulle springa omkring och hosta, snora och snyta mig var femte minut. Men jag ligger inte på latsidan för att jag är hemma. Nej , jag tar tillfället i akt och pluggar till fredagens svenska prov. Hamlet och Dante. Otroligt ointressant.
När jag är klar med det så står plugg till filmkunskaps provet , filmrecension och matte på tur. Och så ska jag redigera klart gårddagens bilder.



albert hammond jr.



Albert Hammond Jr


Godnatt!

bakis söndag.

Inte sådär må illa bakis, men sådär skittrött- jagärheltborta-bakis. Fast jag hade nog varit ännu tröttare om jag sovit till en sisådär två, men jag skulle fota Skjut vid tre. Tur var väl det. Vilken ångest om man sovit bort halva dagen.
Min kamera ville inte riktigt vara till lags idag, dessutom så var jag väl smått nervös eftersom jag fotade åt någon annan och inte mig själv. Jag har jättedåligt självförtroende när det gäller kreativa saker som jag gör. Fotar jag bara för skojs skull så kan jag ju ge fan i att lägga upp bilderna om de blir dåliga.
Men jag tror det blev hyfsat iallafall. Ska sätta mig och pilla lite med korten nu.


Min lördagskväll.







Gårdagen spenderades först hos mig. Vi lagade till tacos och fläskade i oss det på fem minuter. Sedan åkte alkoholen fram och blev det ett par heta diskussioner vid middagsbordet. Vid en sisådär kvart över nio började vi gå till bussen. Det är ju två kilometer... ( Bussen går tio i ) Dessutom behövde vi lite marginal eftersom alla var onyktra. Och så blir det ju ett x antal kisspauser på vägen också.
Väl nere på stan så hade vi ingenstans att ta vägen. Ganska patetiskt egentligen, men vi var så partysugna att vi chansade.
Till slut hamnade vi i Villastan i värsta fancy villan. Evelina hade tydligen hittat en Connoisseur tidning. Så det var väl så pass fancy , fancy som det såg ut. Jag kände mig lite bortkommen. Jag är ju van med enrumslägenhets fester. Inte tjusiga villor med stora ytor. Men det var trevligt. Det blev sista bussen hem.


fyllekäk.

Det bästa som finns är maten man lagar till efter en riktig helkväll ! ( efter Greenmål och thaibuffé ). Det allra bästa egenlagade fyllekäket är veggoschnitzel ,ris och bea. Men jag hade tyvärr ingen bea idag , så det blev inte super. Men nästan. Schnitzel ,snabbris (tyvärr) , broccoli och sweetchilisås blandad med creme.  Man får inte ha för stark sås, det blir för magstarkt. Meningen är att man ska lindra bakfyllan , äter man bara chilisås så förvärrar man det bara. Blanda ut med cremefraiche, alla tiders!

Mindre bakfylla och så somnar man mätt och belåten.
Ännu bättre blir det när en av ens favvofilmer går på Tv , som man kan somna till. I det här fallet Hackers.




UPDATE

Vi är på gång ! Vi är laddade Vi är tända !









Nu ska vi leta på någonstans att vara eftersom folk blir mer och mer berusade. Nina och Emma står bredvid mig och diskuterar BHar. Emma säger att det blir fyra pattar av för små BHar :)

Saturday night.

Hittills har jag hunnit med att göra ett besök på ikea, som slutade ganska dramatiskt eftersom mamma och pappa började tjafsa så att mamma tog bussen hem därifrån istället för att åka med oss. De är så töntiga, de beter sig som småbarn och ligger i luven på varandra hela tiden. Jag skäms när de är för högljudda bland folk, av två anledningar. 1. Det är bara pinsamt att de börjar bråka offentligt om småsaker, folk stannar upp och kollar på spektaklet. 2. Förbi passerande människor ger mig medlidande blickar eftersom de tycker så synd om barnet som kommer emellan sina bråkande föräldrar.
Men så är det inte, jag blir bara så irriterad på deras tjafs och att det bara är en liten oväsentlig sak som de bråkar om.


Haha, jag kom bara att tänka på de medlidsamma blickarna jag fick av elever i matsalen igår när jag satte mig ensam vid ett bord och väntade på att resten av kompisarna skulle komma och sätta sig. Deras pizza var slut och jag var så hungrig att jag inte kunde vänta så jag satte mig ned och högg in. Det var smått kul när jag såg hur folk började kolla åt mitt håll och ge mig medlidsamma blickar. Vad synd det var om mig som fick äta ensam, har jag inga kompisar ? :(

Haha, det var kul. Fast kanske inte för den som verkligen har det sådär.

Hursomhelst så ska jag ha en förjävla trevlig kväll ikväll. Nina , Anna , Emma , Evelina , Frida , Agge och Jassie ramlar in vid sex tiden och då ska vi fläska i oss tacos och förtära lite alkohol. Sedan ska vi dra vidare, vi vet inte var än men det brukar lösa sig.
Jag är så partysugen att inte ens stekarklubben Goya låter fel. Vi får se hur kvällen slutar.



sons of anarchy.

ÄNTLIGEN ! Nu har jag väntat alltför länge. Äntligen finns sjunde avsnittet av Sons of anarchy att ladda ned. Jag tror nästan jag glömt vad som hände senast.

Den serien kan man antingen älska eller hata. Mina kompisar skulle nog hata den. Massa MC knuttar och våld. Men sån är jag. Fast om man tycker att Charlie Hunnam är förjävla attraktiv så går det ju att vila ögonen på honom också. Men börjar man väl följa serien så missar man inte ett enda avsnitt. Visserligen så blir väl inte normalt folk lika fanatiska som mig. Men jag har äntligen hittat en tv serie som jag verkligen gillar och ser till att följa. Andra serier som jag absolut inte missar är Californication och The black donnellys.

Dessutom så ska jag kolla upp Twin peaks eftersom Sigrid tjatar om hur bra den serien är.


DO THE DOG



Nu lyssnas det alltför mycket på The Specials. Ja , jag är fortfarande This is England skadad.

SNATCH!


Nu har jag kollat igenom Snatch igen. Vilket jävla mästerverk ! Jag älskar filmen. Ni som inte har sett den, det är på tiden att ni gör det nu.

Kikade nyss på extra materialet , making of Snatch. Fan, Guy Richie var ju riktigt stilig när de spelade in filmen. Jag kan inte förstå hur han kunde gifta sig med Madonna. Ok, nu ligger de ju tydligen i skilsmässa. Men ändå.. Hur tänkte han där ?

Nu ska jag skriva recension på filmen samtidigt som jag ser den igen och vid tio blir det Debatt.


frippa.


Nu är jag sugen på en frisyr ännu än gång. Och den här gången ska jag våga klippa den så också. Inte fega ur och bara ta topparna. Visserligen så bölar jag ju efter varje gång jag varit hos frisören. Det är ju både lite pinsamt och fånigt. Men nu har jag funderat och jag tror att jag vågar mig på något som liknar den här frippan. Jag menar, jag sätter ju ändå upp håret i bak varje dag eftersom jag hatar mina slitna toppar. Om jag klipper en sådan frippa behöver jag inte ens fixa håret på morgonen ( = sova längre ).

Men jag ska absolut inte klippa mig här hemma i Gävle. Inte en chans. Min sociala fobi. Nej, jag tar det nästa helg istället, i Karlstad. Där är det bara jag , mamma och frisören.

franky four fingers.

Idag åkte jag hem direkt efter skolan för att sätta mig och se på Snatch och sedan recensera den. Som att jag skulle hålla mig vaken. Inte ens min favoritfilm kan hålla mig vaken. Jag slocknade 40 minuter in i filmen. Men hann ändå med att anteckna ett A4. Resten får jag göra imorgon.

Den här dagen började inte alls bra. Gjorde sista restprovet på matten och min lärare fick vara snäll och rätta tillsammans så jag fick rätta till mina fel. Och inte fan har jag ens hunnit kolla på nästa kapitel. Nej det får nog bli ett fint litet streck bredvid Matte B i mina betygspapper.

Just nu går jag igenom bloggkoll och kollar lite halvt på Efterlyst. Ska nog gå och lägga mig snart. Känns som att jag kommer att slockna direkt.
Dessutom så lär jag lägga mig i tid eftersom jag planerar att hinna med att ta åtta bussen imorgon. Visserligen så har jag försökt att 'hinna' med att ta bussen varje dag den här veckan. Det är så kallt att åka moppe nu, och det börjar bli dags att ställa av den. Men jag hatar att åka buss. Det är så mycket människor och det blir så trångt. Speciellt på åtta bussen eftersom de flesta åker med den. Visserligen så kliver jag på vid den första busshållsplatsen och kan ta ungefär vilken plats jag vill. Jag försöker självklart att välja den som håller mig mest gömd. Jag vill sitta tyst och lyssna på musik ifred. Inte nog med att det är mycket människor, ibland finns det småpöjkar som nyss upptäckt tjusningen med musik på mobilen och sitter längst bak och lyssnar på skit musik och tror att de är hur häftiga som helst, fast sanningen är den att de stör hela bussen men ingen vågar/orkar säga åt ungjävlarna.
På bussen så är det ju också en massa supergamla klasskompisar som man inte vet om man är i hejstadiet med längre, och på morgonen så vill jag inte prata alls om jag får bestämma. Ja ni vet ju att jag är socialt missanpassad, extra mycket på morgonen.


paranoia.

Jag har många psykiska konstigheter för mig. En av dem är att jag är så nojjig när jag åker hem på kvällen. Jag tror att jag ska bli förföljd , bli nermejjad av ett rattfyllo eller bli skjuten. Jag vet inte varför jag skulle bli skjuten, men det beror nog på att det varit så mycket skottlossningar här i Gävle på sista tiden. Eller mycket och mycket, mer än vanligt kanske man ska säga. Fast vad är vanligt ? Jag tycker att Gävle bara blir mer och mer kriminellt. Förut var jag inte ett dugg rädd att gå ute om kvällarna. På fyllan så vandrar man ju omkring i Gävles alla stadsdelar, fast då tänker man ju såklart inte på riskerna.

Ibland får jag för mig att en bil som åkt efter mig länge är en torped som är ute efter att förgöra mig. Vad jag nu har gjort... Så fort någon bil verkar misstänkt eller åkt efter mig länge så blir jag super nojjig och räknar mina sista minuter i livet. Om det råkar vara någon som åker efter mig ända in på min lilla väg så gömmer jag mig i garaget en stund, och sedan stänger jag snabbt garadeporten och springer så fort jag kan in i huset.


Nähej.. nu ska jag sova. Godnatt


Godnatt

Kvällen har spenderats hos Nina. Vi lagade mat och kikade på Färjan och I ditt ansikte och fläskade i oss kakor. En riktig myskväll helt enkelt såhär i början av veckan. Jag tog mig friheten att stanna hos henne till halv tolv eftersom jag börjar elva imorgon. Jag var riktigt trött när det var dags att åka hem och orkade knappt ta mig ur hennes soffa, men som vanligt så är man pigg som en lärka när man kommer hem. Så här sitter jag nu. Och försöker bli trött. De där Valerina forte tabletterna är ju värdelösa, ingen idé att svälja ett par sådana. Dessutom så luktar de sur fitta.

Nej, jag ska nog faktiskt försöka sova nu. Får absolut inte försova mig imorgon eftersom jag sköt på duschningen till morgondagen, och jag måste verkligen hinna duscha. Verkligen.

måndagar

Jaha, då sitter man här i en av skolans datasalar igen. På en måndag. Veckorna har gått så fort. Visserligen så känns det inte som att man nyss har börjat. Men veckorna går faktiskt något otroligt fort. Jag vet inte om det beror på att man faktiskt har kul i skolan , eller så går det helt enkelt bara fort. 
Inte ens tisdagar känns så långa längre. Jag börjar klockan elva och så går tiden fort , fort , fort fram till ett - två, sedan sitter man bara och räknar ned minutrarna tills klockan slår 18.00. Till och med min handledare gör så. 

Idag slutar jag klockan två. Det är skönt, för då kan jag åka hem och sova en timme eller två utan att klockan hunnit rinna iväg till en sex , sju. Då tappar man lusten för att plugga och så är man inne i den onda cirkeln igen. 

Just nu har jag foto. När vi började låg jag långt , långt efter schemat som vi har för kursen , men otroligt nog så gick det bra att framkalla idag och nu kan jag ta mig tid till bland annat detta blogginlägg. Och så mobwars såklart! 
Mina bilder simmar visserligen runt i sköljbaljan inne i mörkerrummet, och de kommer de nog att få göra en timme till också. Kan ju hoppas att det inte blir tvärtom efter en stund , så att de börjar frätas sönder istället. 
Kanske ska gå och kolla till mina bilder iallafall...

SKINNPAJ

Idag hittade jag den äntligen. MIN skinnjacka ! Den var precis som i mina fantasier. Lite MC modell, men inte så mycket MC ändå, fake skinn och inga fula tygvaddar i ärmsluten. 
Efter att ha sökt igenom varenda affär här i Gävle och till och med i London så hittade jag den på Topshop i huvudstaden. Jag blev töntigt glad. Nu kan jag börja med att leta efter en ordentlig väska istället. Fan vad illa, vilken materialist. Fyfan.




Jag var nyss inne på SIRI bloggen och såg att en brud hade kommenterat. Jag hängde inte alls med, men jag eller någon annan hade tydligen kommenterat något inlägg om en pälsjacka of hers. Jag vet inte. Hon kom med några idiotiska anklagelser. Jag fattade ingenting. Hon gnällde över att vi äter godis och att det innehåller kött osv. JA jag vet att godis innehåller gelatin som är gjort utav ben och liknande från djur. Men jag är ingen vegan. Jag försöker helt enkelt dra mitt strå till stacken för miljön och samtidigt bättra på min hälsa genom att avstå kött, dricka sojamjölk och ha Carlshamn på smörgåsen. Jag anstränger mig lite iallafall, inte så att det blir jobbigt, men iallafall så pass att det gör lite skillnad. Skinn, det använder jag. Det är inte så att jag är ute efter det, men om mina skor råkar innehålla skinn så låt gå.

Som jag sagt förut, jag har inget emot köttätare osv. MEN de kan väl åtminstone välja ekologiskt, om de skiter i djurrätt så kan de väl iallafall göra det för sig själva eftersom det även påverkar miljön. Och jag ska inte ha skit för att jag drar mitt strå till stacken. Och päls, ALLA vet att minkarna flås levande och sedan lämnas för att dö.

WEEKEND I STORSTADEN

Då var min lilla weekend i hufvudstaden över. Det har varit trevligt, jag och mamma bråkade nästan inte alls.

Gårdagen började med att vi åkte till Söder för att leta på en veggorestaurang ( Chutney ). På vägen dit så var vi tvugna att traska förbi en teater , vad den nu heter , där det var premiär för Sune musikalen. Det hade ju inte jag någon aning om, så jag trängde mig igenom folkmassan utanför teatern så gott jag kunde. Tills jag stötte på Fredde Granberg, då förstod jag att det var festligheter på gång. Då fick jag panik eftersom det säkert skulle komma autografjägare när det var så kändistätt där, och det betydde ju ännu fler människor att ta sig förbi. Så jag ökade takten och malde fram genom barnen och helt plötsligt hör jag en massa kameraklickar och folk som ropar Hasse. Tittar åt höger där fem fotografer och en filmkamera står, tittar åt vänster och upptäcker att jag är påväg att stjäla rampljuset av självaste Hasse Aro på den röda mattan där han står och poserar med sina avkommor.

Till slut så tog vi oss förbi och kunde avnjuta jättegod veggomat på Chutney, och mamma slog till på vegansk mat.


Efter maten gick vi upp mot Götgatan, där jag införskaffade mig ett par nya plagg och även träffade på Anna som hade blivit meddragen till Götgatans alla musikaffärer av sina hc-vänner. Sedan fortsatte jag och min kära mor ned mot Hötorget för att leta efter en fin , beige väska som rymmer ett par skolböcker ( helst med axelband ( TIPS !! ) ). Vi hittade ingen. Så vi gick tillbaka till vårat femstjärniga lyxhotell för att ladda upp oss inför kvällen, genom att halvsova framför kassa repriser. När vi blev alltför rastlösa så åkte vi till Cirkus ( 1,5 timme innan showen började... ). Tog en öl och satte oss i champangebaren och jag har aldrig varit med om en sådan tryckt stämning. Det fanns två bord i rummet, som båda var upptagna. Ena av två par som var lite onyktra och hade en häftig diskussion om att de skulle börja röka för att sluta snusa. I hörnet längst ned stod ett snustorrt par som gav mig stora ögon och synade mig uppifrån och ned när jag och mamma kom in i rummet och tog plats i soffan. Och det fortsatte hon med att göra tills de gick därifrån.

Usch, jag hatar sånt där, jag vettefan vad det var som var som gjorde mig så intressant. Jag bryr mig inte om det var bra eller dåligt, men man måste väl ändå känna när det är dags att kanske titta åt ett annat håll. Jag hatar när folk stirrar på mig, och som sagt jag skiter i om det är för att de finner mig attraktiv eller raka motsatsen. Man stirrar helt enkelt inte. Det är lika fult som att peka tycker jag.

Detta är en av anledningarna till att jag hatar att vara ute bland mycket folk på sådana tillställningar.


Allt fler människor började strömma in och fullare och fullare blev de på sina fem-procentiga bärs. Jag förstår mig inte på vuxna, jag ska inte dra alla över en kam. Men de som går på tillställningar som teater , ståupp show eller bara en lugn konsert och super sig full innan det ens har börjat. Är inte vitsen att man går ut på krogen efteråt och super sig full om det nu är fyllan man vill uppnå. Och så tar man ett glas vin eller en öl innan showen bara.

Och de ska klaga på ungdomar och deras alkoholvanor. Det satt ett gäng på andra våningen som skrek och tjoade värre än studenter efter barrundan. Och ingen av dem var knappast under trettio.


Showen började väl sisådär, jag hade väl för höga förväntningar av alla tre. Uggla efter att han underhållit mig med 'Var fan är mitt band' ett par kvällar i somras , och Ulvesson efter bla Segemyhr och farbror Bosse och så Rheborg , en av mina favoritkomiker helt enkelt. Visserligen så var det väl rätt så lama skämt i början och kvinnan bredvid mig garvade åt allting. Precis allting , roligt eller ej.

Det var ju en revy, så det var en massa annat än bara ståupp komik, dansare och akrobater, vilket jag tyckte var smått tråkigt. Men det visade sig att det fanns en anledning till ett av akrobatnumren senasre i showen. Rheborg och Ulvesson klämde nämligen i sig akrobaternas trikåer och Ulvesson fick såklart vara tjejen med lång , blond peruk och så slaktade de numret med tygslamsorna. Det var nog kvällens längsta garv. De flesta garven stod faktiskt Ulvesson för , när han klädde ut sig till kvinna ännu en gång och hoppsade runt i högklackat och kortkort klänning.

Inte skulle jag ge showen toppbetyg, men fyra av fem toasters får den nog iallafall.


FAIL

Nu har jag fått dödsdomen. Nu har jag haft matte. Självklart så var det som vanligt , att det kändes som att det gick bra men egentligen så misslyckades jag. Väldigt mycket. Har fortfarande en rest kvar. Hur motiverande är det på en skala nu när man ska börja med andrahandekvationer eller vad fan det heter. Ni ser, jag vet inte ens vad vi gör. Svårt är det iallafall. En massa x och q:n och roten ur. 
Men jag vet inte hur det kommer att gå i framtiden om jag väljer bort matte B nu. Nej, inte blir det en pluggfri helg. 

Nu sitter ungefär en fjärdedel av klassen i datasalen och spelar mobwars , kollar på youtube klipp eller spelar en massa konstiga spel. Jag är inte oskyldig till de två första. 
Anna går igenom alla Astrid Lindgrens karaktärer, just nu sitter hon och tittar på Emil i Lönneberga och garvar högt till pappa Anton och spolar tillbaka till roliga repliker om och om igen. Och så skrattar hon högt igen.
Nu bytte hon till Lotta på Bråkmakargatan istället. Det finns nog inget som gör mig så provocerad som Lotta. En bortskämd liten dampunge som inte har nå hyfs alls. Usch. 

Nu blir det svenska och Hamlet. Kommer att vara precis lika intressant som förra gången.


Jag avslutar inlägget med ett litet Sons of anarchy klipp. Jag är fast nu. Men jag har kollat igenom alla som finns att tanka nu. Jag kommer att titta på dem igen, och igen , och igen till nästa onsdag eller när de nu sänder serien i staterna. 

SONS OF ANARCHY

Idag lyckades jag försova mig, och den här gången så pass att jag kom ungefär en timme försent till skolan. Som tur var så hade jag 'bara' rörligbild som är en tre timmar lång lektion. Jag kan inte förstå hur jag kan sova så hårt att jag inte vaknar av väckarklockan. Mamma måste ringa och väcka mig varje morgon, för annars skulle jag ha frånvaro på den första lektionen varje dag.

Idag ringde hon och väckte mig halv sju, men jag kände att jag var värd en halvtimme till eftersom jag bara hade sovit ungefär fyra timmar. Så jag ställde om klockan på sju istället, jag vaknade i panik prick halv nio. Då kände jag mig lite dålig.

Jag låg och kollade på tre avsnitt av Sons of anarchy halva natten igår när jag inte kunde somna. Det är en helt ok serie, men den är smått överdriven men även så känns det som att det fattas något.
Kortfattat så handlar det om ett MC gäng i en stad någonstans i USA, de smugglar vapen och fightas med andra MC gäng. Huvudpersonen Jax , som för övrigt spelas av ingen mindre än Herr Hunnam ( vilken var anledningen till att jag tankade ned serien ), är son till grundaren av MC klubben. Fadern är död , men styvfadern har tagit över och hans mamma är pensionerad MC brutta men har ändå ett finger med i spelet. Och det är hon som blir lite överdriven, lite för mycket tuff brud i lyxförpackning.


Äsch ni får titta själva och avgöra. Nu ska jag fortsätta med det fjärde avsnittet.

Suck..


Jag är fortfarande inte klar med analysen. Bajs. Dessutom så funkar varken mejlen eller borgarskolans hemsida heller. Jag har flyt idag. Morgondagen kommer säkert se likadan ut. Usch. Nu känns det ännu bättre att få komma iväg i helgen.

Just nu sitter och och tittar på generation fettma eller vad det nu heter. Det är helt sjukt. Jag är inte emot stora människor osv, så länge det inte är ohälsosamt för dem. De här kvinnorna säger ju att de är hälsosamma men det tror jag vad jag vill om. Men är de lyckliga så visst. Men det sjuka är att folk har sådana konstiga böjningar att de vill bli 'sqashade' eller vad de nu kallar det när de får 200 pure fat över sig. Usch, nej det är deras kunder jag blir äcklad av. Visserligen så blir jag äcklad av de flesta som har någon sorts konstig böjning.
Usch , en kvinna satte precis sitt 2x2 meter stora arsle över en karls ansikte. Hans näsa måste ju ha åkt rätt upp i mumindalen!
Nej det här är bara äckligt.


MOBWARZ



Fan vad patetisk jag är. Här sitter jag och ska skriva skitbra svar på analysfrågorna men så kommer jag på att jag måste ju kolla om Alex eller Calle har uppdaterat sina bloggar. Och det har de ju, med ganska många inlägg. Sedan måste jag ju gå igenom alla andra bloggar som jag håller koll på genom bloggkoll. När jag läst igenom alla så måste jag ju uppdatera mobwars.
Jag vet ! Det är så illa! Jag har varit medlem i tolv dagar och är redan på level 22. Det är inte meningen att man ska in och göra jobb och fightas hela tiden, det ska inte störa skolarbetet !

När energin är slut och jag åkt in på sjukhuset så är det roliga över. Men då finns ju bilddagboken, och när den är avklarad så har jag ju bloggen. Då måste jag ju bara berätta om hur patetisk jag är!


Jag kom just på att jag inte har ätit middag ikväll heller. Det har jag helt glömt bort. Ni ser...

Analysis

Ah ! Jag sitter här med analysfrågorna igen. Eftersom jag tydligen fattade fel om hur man skulle skriva skiten. Fast jag ska erkänna att jag inte svarat på alla frågorna heller. Men det börjar släppa nu. Weho !
Jag har så mycket att göra nu så det känns som att jag bara skriver om skolan och allt därtill. Men det är väldigt mycket, visserligen så är det väl roliga grejer, men det blir för mycket av det goda.
Reklamfilm för min APU plats, visserligen så är ju det frivilligt eftersom jag redan fotat hennes kläder ( som förövrigt måste förminskas och redigeras och det ganska fort eftersom hälften av grejerna har sålts ) . Sedan har jag ju rörligbild där vi ska göra en film. Visserligen så finslipar vi bara manuset än så länge. Och så idag fick vi uppgifterna som ska göras inför talangjakten. Jag sitter i marknadsföringsgruppen, vilket är skitkul, men jag känner att det kommer bli mycket att göra samtidigt.

Och så har vi ju det bestående matteproblemet.

Det ska bli skönt att få komma iväg lite i helgen, fast jag kommer ju ändå att ta med mig en del arbete för annars kan jag inte alls slappna av. Och mamma kommer nog att gå mig på nerverna, jag känner att jag är på det humöret nu. Så det är ju skönt att vi bara blir borta en natt. Förhoppningsvis så är hon på bra humör och bjussar på lite kontanter när vi spatserar Götgatan fram.

Nu ska jag fortsätta med analysen.

båååringg

Haha, jag har inte ens hunnit till mittpunkten och jag är redan så sjukt uttråkad. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den här. Tillägg alla gånger man spolar tillbaka en scen också. Fyfan.
Kommer väl att få göra samma sak på filmkunskapen snart. Ska visserligen ha skrivit en recension till fredagen innan höstlovet, kanske ska ta Liftaren då. Nu när man kan den utantill menar jag. Bööööh.

Nu är internet pausen över. Nu ska jag återgå till analysen så att den åtminstone blir klar innan klockan slår tolv.


LIFTAREN

Igår analyserade jag och Frida klart Liftaren, men självklart så hade vi ju ett papper med 12 frågor kvar att svara på. Och dem hade jag planerat att svara på igår när jag kom hem. Men jag kände att jag var värd ett avsnitt av Sons of anarchy, fast jag hann knappt se halva innan jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Så jag ställde klockan på halv tio så att jag inte skulle missa Betnér.
Jag vaknade 04.30 av att mamma kom in i mitt rum eftersom hon hade vaknat av teven. Jag trodde ju såklart att klockan var elva och att mamma skulle säga godnatt, men så var ju inte fallet. Jag brukar inte kunna sova hela natten om jag somnar så tidigt som halv nio, fast visserligen så hade jag bara sovit tre timmar natten till måndag.
Hursom så stängde jag av teven och så datorn som också råkade stå på, och sedan somnade jag om och klev inte upp förrän halv tio imorse.

På rasten träffade jag Nina som påminde mig om gårdagens samtal vid halvnio tiden som jag inte alls hade något minne av. Det var lite kusligt. Tydligen hade jag sagt en massa saker fast jag var lite smått frånvarande, mest troligast var nog att jag pratade i sömnen.

På APUn gick det bra. Jag tog mig lite tid att träna på matten eftersom hon hade en plusjobbare där idag och tillslut förstod jag. Poletten trillade ned. Så jag hoppas att restprovet går bra imorgon. Annars hoppar jag nog av den kursen.

Nu ska jag skriva klart analysen på Liftaren och svara på de där satans frågorna.


Höst i skogen

Det är så mysigt att komma hem sådär vid femtiden nu på hösten, även fast det är så kallt att man får blåskatarr bara av att kliva utanför dörren.
 För det första så är det så fint i byn när en massa löv har fallit till marken och allting lyser i gult och orange. När man sedan åker upp för uppfarten hemma så möts man av en rykande skorssten och katten på trappen. Kalla mig töntig, men är inte det här en mysig syn?


Kvalitén sög ju något otroligt..


Nu ska jag kika igenom bloggkoll, träna på matten och sedan blir det Färjan och I ditt ansikte, sedan ska jag sova. Kaanske se första avsnittet av Sons on anarchy. Det blir nog så.

SÖMNLÖS NATT

Jag kan inte sova. Jag hatar att inte kunna somna. Speciellt en söndag eftersom man ändå är som tröttast en måndagmorgon.
Jag tänker inte ta nå tabletter, för de luktar helvete. Och de hjälper ändå inte. Har försökt att somna till en film, som blev till två , Children of men och Cold mountain ( japp, det var bara en tillfällighet att Hunnam var med i båda, hehe ). Men jag är fortfarande vaken, så nu blir det ännu en film.

Jag kommer nog att sjukanmäla mig imorgon..

FOTOBLOGG


Nu har jag kommit igång med min fotoblogg. Besök den gärna.
MAGICSPELLS

HOCKEY!

Snart ska jag iväg till Läkerolen och se på hockey. Jag kan inte minnas när jag var på hockey sist. Jag som var så inne i hockey , elitserien och VM och alla sådana där cuper förut. Nu har jag noll koll. Till och med Nejra har bättre koll på elitserien än mig.
Idag är det Brynäs damer som spelar mot Leksand, och deras serie har jag inte heller någon koll på. Jag har helt enkelt inte tid att följa med i sådant, även fast jag hemskt gärna vill. Fick jag bestämma så skulle jag ha tid till att börja spela med flicklaget igen.
Jag har hållt på med alla möjliga sporter, allt från ponnytrav och agility till dans och basket. Men det roligaste har utan tvekan varit hockey. Känslan på en match är oslagbar. Att få gå in och köra minuten till max och sedan in i båset och dö lite, och sen ut igen och ge motståndarna vad de tål.

Anledningen till att jag slutade var att jag inte hade tid , det var en massa betyg som skulle höjas och ha betydelse i intagningen till gymnasiet. Jag tänkte börja igen, men det har inte blivit så. Jag har knappt tid att ta en promenad varje dag, så hur skulle kunna få till att åka till Brynäsvallen en tisdagkväll vid sjutiden och inte komma hem förrän tio, halv elva. Dessutom så får ju brudarna de sämsta träningstiderna. Vad sägs om åtta en söndagmorgon ? Eller åka ut till Valbo vid niotiden en lördagkväll?

Men som tur är så finns det några som jobbar arslet av sig för att få damhockey att bli större. Och sporten har utvecklats mycket, flicklaget har en egen serie tillsammans med Uppland och Dalarna om jag inte missminner mig.
När jag började var det mycket träning och väldigt lite matcher. Någon cup sådär ibland bara.
Men så finns det ju ett par rövhål som jobbar emot damhockeyn också, om vi hade sluppit dem så tror jag att damhockeyn hade varit mycket, mycket större.

Jag gick in på mitt gamla lags hemsida och oj vad jag fick lust att dra på mig utrustningen och joina dem idag. Även om jag blir så nervös att jag nästan skiter på mig när jag står i båset eller tekar så är det så otroligt roligt att få trycka upp en motståndar jävel mot sargen. Och kicken man får av ett mål är oslagbar.

Jag och pappa har iallafall bestämt att vi ska träna lite hockey i vinter.



my saturday night

Jag har knoddat vid datorn hela kvällen, och nu är dagens alla bilder redigerade. Vissa blev jag riktigt nöjd med, andra inte.
Jag gick ned mig riktigt illa idag. Jag joinade päronen framför Stjärnor på is. Jag hade lovat mig själv att byta kanal så fort reklamen för programmet visades.
Men jag kan iallafall inte påstå att programmet är bra eller underhållande. Det visar bara TV4s brist på fantasi. Det borde ju finnas något annat, bättre amerikanskt program som de kan kopiera. För det här var verkligen ett botten napp. Men jag ska inte sticka under stolen med hur imponerad jag blev av att de lärde sig att åka skridskor så pass bra på så kort tid.


Nu ska jag kika på en film på tv400, The Circle. Säkert någon Skulls kopia. Det ser iallafall inte lovande ut. Men jag tål absolut inte Tori Spellning, och jag har bara två alternativ ikväll. Så det får bli Skulls kopian.
Nu ska jag äta potatissallad med sweetchilisås i en kopp ( like a pregnant woman ) och fortsätta med min bildblogg. För trött kommer jag inte att bli på ett bra tag.
Jag ser ingen väg ut ur min onda cirkel. HJÄLP MIG!


Nejra K ännu en gång







Se fler bilder i min nya bildblogg MAGICSPELLS.

Nerka

Nu har jag ännu en gång förevigat Nejra här ute i skogen. Snart har jag bilder från samma ställe för varje årstid. Nu ska jag ägna hela kvällen åt att redigera bilder. Vilket liv jag har va !
Fast jag är inte speciellt sugen på att ge mig iväg på festligheter heller. Dessutom så måste filmkunskap- och samhällsboken läsas igenom, som jag planerat att göra i ett par veckor nu. Matten också eftersom Masse flyttade restproven till onsdag istället för nästa fredag.


Nej.. ikväll blir det myskväll, och den börjar med pizza och Crocodile Dundee in LA :)

Höstväder


Jag älskar den här bilden..


Idag ska Nejra komma ut hit till skogen för att bli plåtad. MEN det regnar, näst intill spöregnar. Jag som har väntat på det här så länge. Jag som äntligen har en massa idéer. KUKVÄDER ! Hoppas att det slutar innan hon kommer, åtminstone när vi har fixat smink och kläder och ska ut.
Men det kommer det ju inte. För allt har gått emot mig hela jävla veckan.

Nu ska jag laga frukost/lunch. Vaknade ju för ungefär en halvtimme sedan, fast jag hade ställt klockan på halv elva. Men jag känner att jag skulle kunna sova till fem ikväll om det skulle vara så. Jag måste nog gå till doktorn om jag inte blir piggare, för jag är ju trött HELA tiden. Och den här veckan har jag väntat med att gå upp tills klockan slår 20 i åtta, alltså har jag 20 på mig att borsta tänderna , äta frukost , byta om. Konstigt nog så har jag lyckats komma i tid varje dag. Visserligen precis i tid.

Pölsa has no fear cause he got a lot of beer


This is England
och Smala Sussie stod på schemat för kvällen. Fan vad jag älskar Smala Sussie, eller rättare sagt Pölsa.. Mest Pölsa, sedan så har ju alla andra i filmen jäkligt sköna personligheter också. Räk kvinnan , Micke 13 , Tore Tumör osv.
Hur kan man bara komma på sådant! Ett riktigt geni är han iallafall, Ulf Malmros

.

Idiotjävel som lagt musik till klippet, förstör ju hela stämningen. Även om låten är förjävla bra.


Sedan har vi ju 'Pölsa' och ' Micke 13' i Tjenare Kungen också. Där är de ju också rätt så festliga!


SLEEPYHEAD

Såhär känner jag mig idag..



Nu ska jag äta och sedan ska jag åka iväg till Nina. Vi ska se på film, This is England ( :D ).

THIS IS ENGLAND

Det är mycket This is England nu. Men jag älskar filmjäveln ! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den den här veckan.
Hursomhelst så fanns dvdn att låna i skolans bibliotek och jag var inte sen med att låna den eftersom det fanns en extra disk fullproppad med extra material ! Så ni kan ju lätt lista ut vad jag gör nu. hehe
Fan vad underbart det skulle ha varit att vara med i filmen , eller 'bara' vara med under inspelningen.

En snubbe på filmkunskapen tipsa mig om en av Shane Meadows andra filmer, Dead mans shoes. Den måste jag få tag på.
Nu ska jag titta vidare på dvdn.


TORSDAG

Idag är det torsdag, den längsta skoldagen. Fast alla lärare är ute på vandring i vildmarken med treorna så skolan är så gott som öde. Halva tvåan har tagit sig friheten att ta sovmorgon också. Så jag och systrarna sitter i en datasal och kalasar på sötsaker och lyssnar på detta :


Ska inte sticka under stolen med att vi sitter och lanar mobwars.

AN AMERICAN CRIME

Jag såg precis An american crime , och jag tror jag aldrig har bölat så mycket till en film som jag gjorde nu. Den var så hemsk. Jag kan inte förstå hur man kan göra någonting sådant. Även om kvinnan som de bodde hos var pyskiskt sjuk och så kanske barnen var rädda, för varför skulle de annars låta det fortgå?
Men grannarna och kompisarna till barnen var också med och kalasade på stackars Sylvia. Vad var det för jävla psykstad de bodde i egentligen ?!
Jag blev så frustrerad över att ingen ingrep. Någon vän till barnen visade ett ansiktuttryck av obehag , men sedan tog hon cigaretten och brände ännu ett hål i Sylvias tärda kropp.

Någon föreslog att vi skulle se den här filmen på filmkunskapen förut, och det var ju en jävla tur att vi inte gjorde det. Skulle ha blivit smått pinsamt att sitta där i ett hörn och lipa. Kommer ihåg när vi såg Zozo i nian, jag bet ihop så hårt att jag fick kramp i käken.

Jag gråter absolut inte bland folk, av vilken anledning det än är.

Nu har jag stoppat i mig fyra lugnande tabletter som ska få mig att somna, förhoppningsvis. Slog även på en Ribisi rulle att somna till.



















FÄRJAN




OM jag sitter bänkad framför femman klockan åtta på måndag ! Fan vad jag älskar sådana här program. Måste se om de hunnit lägga upp måndagens som jag missade. hihi

MJAU


The Kills - Cat claw

HÖSSSS









De här bilderna tog jag för ungefär precis ett år sedan. Det är kul att se hur man har utvecklats och vilka idéer man hade. Ganska fantasilösa kan jag tänka nu. Väldigt fula 'ramar', men det körde väl alla med då om jag inte missminner mig. Fast jag kommer nog att såga mina senaste bilder om ett år också såatteeh. Men 'BD' bilden har jag alltid gillat, lite smått charmig.


Det är ju även väldigt mycket som har hänt på ett år också. Väldigt mycket. Både bra och dåligt, kul och tråkigt. Men vi ska inte gå längre in på det.

Matte B

Kukdag.
Jag fick tillbaka mitt prov idag , underkänd. Men det kom ju inte som en överraskning. Vad som kom som en överraskning var att den här delen var en av de enklaste inom matte B, enligt min lärare iallafall. Och jag vettefan vad jag ska ta mig till.

Jag vet ju inte vad jag ska plugga vidare till sedan, så jag har ju ingen aning om jag behöver matte B eller inte. Så det kan ju vara bra att ha det gjort ifall att. Men sedan så fick jag ju två rester också, och min lärare var snabb att flika in med att han trodde att vi inte skulle klara kursen om vi failade på restprovet också. Och så ska det ju tydligen bara bli svårare och svårare. Känner att det skulle vara lite surt att försöka att ta sig igenom kursen men ändå få IG. Visserligen så står det ju IG på pappret om jag hoppar av. Då är det ju bättre att inte ha matte B alls.

Nej, jag vet inte jag.

Nu ska jag städa mitt rum. hehe


RSS 2.0