Yran tonite

Sitter hos tremänningen nu. Ska snart dra iväg på förfest hos en av hennes kompisar.
Sedan blir det Blondie och Justice! Weho!

Uppdatering från skogen

Idag har jag varit nere på byn, besökt röda korset , loppisar och tittat på tv hos gammelfarbrors änka. Sedan bar det av uppåt stugan igen där vi grillade och tog oss ett par groggar. Har legat i sängen ett tag men kan inte somna. Det här gången beror det på en förjävla huvudvärk som jag tror beror på dagens gassande sol och värme. Nu ska jag ta en huvudvärks tablett och försöka somna före pappa. Men jag kommer väl att vakna av hans snarkningar mitt i natten. Imorgon blir det blondie och justice :D weho!

Sömnlös

Jag blir galen. Jag kan inte sova bland folk. Speciellt inte med mina päron. De snarkar och andas jätte högt och mammas näsa visslar när hon drar in luft. Jag har legat i min säng och försökt somna sedan tio. Men det är inte så lätt när pappa ligger ovanför och mullrar värre än ett åskväder. Kissnödig är jag också men är för skraj för att gå ut. De har hittat färska spår av björn ett par kilometer upp. Mörkt som i helvete är det ute också. Fy fan

10 000 myggor

Nu sitter jag på min internetplats igen, med en filt över mig som skydd mot mygg. Finns ju ingen risk att någon skulle gå förbi och se mitt tillfälliga tält. En jävel har lyckats tagit mig på högra skinkan känner jag nu. Jag har sovit ett tag nu så jag är pigg som en lärka och sugen på äventyr i den norrländska skogen. Ska dra på mig några liter myggmedel först.

Från skogen

Jag är så fascinerad över att jag kan sitta en mil uppe i skogen och surfa. Det kunde man inte förra året ska jag tala om. Jag har suttit mig tillrätta i gräset utanför stugan precis på den platsen där täckningen kan bli så mycket som tre streck. Vet inte riktigt vad jag ska vi mig till härnäst. Finns inte jätte mycket att sysselsätta sig med. Väntar på att kossorna ska komma så jag har någon att leka med. Tycker att det är lite synd att jag inte kan lägga upp bilder från mobilen eftersom det är så fint.

Hammarstrand

Nu är jag i kändisbyn hammarstrand. Det flaggar de ganska duktigt med också. Bilder på allt för byn snubbarna som välkomnar en till staden. Strosar den enda centrala gatan ned. Men jag klagar inte, jag älskar att vara här. Nu ska jag försöka charma till mig ett par bacardi på systemet. På återseende!

Youtube är sista utvägen när tidsfördriven börjar sina

Åh jag hittade det perfekta klippet som visar hur jag är bland barn.


Tjurfäktning


Jag blir riktigt glad när jag ser sånt här. Kalla mig töntig.
Jag förstår inte hur tjurfäktning kan tillåtas. Jag ska inte dra någon predikan om tjurfäktning och djurrätt nu. Men jag kan inte beskriva hur arg och frustrerad jag blir över att det är tillåtet och att människor verkligen finner det undehållande att både utföra och titta på det.

Matadoren eller vad det kallas avslutade och dödade tjuren såklart, annars skulle det ju bli pinsamt för honom. Jag hoppas verkligen innerligt att såret blir riktigt infekterat.

Självklarhet

05.00 ska vi vara påväg mot de norrländska skogarna imorgon och jag har planerat att vara vaken tills dess. Det kan ju inte vara så svårt eftersom jag brukar vara vaken till tre, ofrivilligt eftersom jag inte brukar kunna somna då. Visserligen beror det på att jag sover till ett.

Hursomhelst så är jag ju såklart trött nu så att jag skulle kunna somna direkt om jag la mig tillrätta i sängen. Och när man försöker hålla sig vaken så blir man ju ännu tröttare. Har redan kletat på Eye gel från Boots i hopp om att kyla ned runt ögonen så att man blir lite piggare. Om inte det skulle funka så hjälper nog svedan i ögonen eftersom jag råkade komma för nära med salvan. Blöta ansiktet med kallt vatten kan jag inte heller, av två anledningar.

1. Jag ska spara dagens smink till imorgon så jag slipper dra på det igen.

2. Nu är våran brunn snustorr. Så tom som den kan bli. Har man tur kommer det ut brun vätska med en odör som påminner om avlopp.


Visserligen så kommer jag ju att bo i en liten stuga ett par mil upp i skogen utan varken el eller vatten i två dagar. Men det är ju frivilligt.


-

Jag är så trött på mig själv och mitt beteende ! Att folk ens orkar med mig. Jag orkar inte med mig själv längre ! Jag ligger hemma och sover hela dagarna eftersom jag inte har något att göra. Är det så jävla svårt att hitta på någonting då. Åh. Fan vad irriterad jag är på mig. Jag skäms. Bara för att det är sommarlov betyder det inte att man får sova bort det, ångestfritt.

Jag skulle åka ned till stan vid tio. Jag är fortfarande hemma. Besviken, det är vad jag är. På mig själv. Nästa sommar är det jag som skaffar mig ett jobb och rutiner , för såhär får det inte fortsätta.

Mitt osunda leverne börjar visa sig iform av viktökning och ölmage. Seriöst, jag tror jag börjat bygga en liten kula. Inte så konstigt eftersom jag i princip bara sovit och druckit öl i sommar. Nehej. Nu är det tre veckor kvar till skolan börjar. Tre veckor kvar att städa upp efter mig.


Tjuvlyssnat.se


Det är tur att man kan gå in på tjuvlyssnat en sväng när man får alltför tråkigt.


Suck

Jag har inte gjort med än sist jag uppdaterade. Söndag.
Det värsta är väl att jag varit halvt apatisk sedan fredagen. Har bara legat hemma , tittat på TV eller suttit vid datorn och uppdaterat bloggkoll varje kvart. Som en deprimerad person. Fast deppig är jag inte, tvärtom, idag fick jag en konstig känsla och kände mig riktigt lycklig för en stund. Ingen aning varför, men sedan dess har jag mått prima, förutom när humöret svek när mamma rev ur internet. Men nu är det bra, nu är det alla tiders.
Hursomhelst är jag en sådan som tillåter mig själv ett par slappa dagar ( som ibland kan bli för många ) om jag vet att jag ska göra någonting den närmaste tiden. Typ 'nästa vecka är det festival då får jag vila hela veckan innan '. Nu gäller det resan upp till Hammarstrand / Östersund på tisdag. Därför slipper jag känna ångest för den här helgens två vilodagar.

Sån är jag.

Lat.


Nu ska jag försöka dra med Nina ut på en kvällspromenad.


Söndag

Idag sov jag till ett, det är ju söndag. Egentligen hade jag planer att åka ned till stan och köpa en present till min tremänning, men det var ju söndag. På söndagar får man skjuta upp grejer, man får sova till ett ( även om jag ändå gör det varje dag ).
Jag har iallafall hunnit med att bada, inte för att det är så varmt ute, jag sitter ju inne hela dagarna eftersom jag inte tål värmen. Jag förstår inte hur folk kan ligga och trycka i solen, jag bränner av mig fötterna bara genom att ta mig ned för trapporna ute. Och det är inte bara värmen som är hemsk, nej, det blir torrt, vi har egen brunn, sommarstuge brunn, 15 meter. Vi har knappt något vatten och det värsta jag vet är att bli utan vatten, speciellt på vintern. Jag har ju varit med om det ett par gånger. Om man säger så.
Så det är anledningen till att jag badade, för att bli ren. I ån. Kan man hitta skitigare vatten? Det är tur att man får vara lite sunkig på sommaren.


Nu ska jag städa. Och idag blir det ingen bild på oredan, det har nog aldrig varit en sådan oordning i mitt rum. Jag får inte plats med böckerna i hyllan längre så skivor, böcker , filmer osv ligger slängda överallt. Det ser förjävligt ut.


Help twins!

HAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHA !

Jag kan bara garva åt mina PS kunskaper. Hahahahahaha.
Jag skulle försöka mig på att göra en ny banner, förnya bloggen lite. Och så slutar det såhär. Själva bilden är jag jätte nöjd med, kanske inte som banner och speciellt inte med det där textsnittet. Nej, nu får jag fanimig be systrarna Jarl om hjälp. De får göra någonting proffsigt, något med klass. Slår vad om att hälften vänder i dörren bara av min banner.
Det fanns väl ett skäl till det dära G:et i datakunskap.

Dagens vinst

Jag var uppe före mamma. Jag klev upp klockan tio i nio. Jag var uppe före mamma. Till historien hör det till att vi ska åka på en såndär lördagsrunda idag. Ni vet en sådan som familjer brukar göra ibland. Iallafall svenniga kärnfamiljer som min. Rutten brukar gå mellan lågprisaffärer såsom Dollarstore , ÖB , Rusta osv , och även röda korset och loppisar för att göra mig till freds. Idag ska vi även besöka Elgiganten eftersom jag vill få någon klarhet på vad som kan vara fel med min hårddisk.

Hursomhelst, det jag vill komma till är att jag kan sätta hela min förmögenhet på alla mina sparkonton på att päronen LÄTT hade åkte utan mig om mamma hade varit uppe med tuppen. Inte tidigare än halv tio igår lovade mamma. Men de ändrar jämt tiden till det tidigare , mycket för att jävlas. Ibland slutar det med att jag efter 45 minuters försök till uppvakning skriker att de får minsann åka själva om jag inte får sova ut i en halvtimme till. Och så brukar det bli. Halvtimmen förlängs till ett par timmar och så får man höra hur mycket de har hunnit med medans jag sov när de kommer hem.
Men idag vaknade jag före mamma. Jag klev upp nio en lördag. Det var en vinst för mig.

London 2

På lördagen åkte vi till Camden market. Jag kan inte beskriva hur överväldigad jag blev att det verkligen var skit stort. Visst hade jag förstått att det var en stor marknad , men inte så. Positivt överaskad, men jag fick släppa dagens resterande planer.

Vi spatserade omkring på marknaden i ett par timmar, extra länge pga att det var som att gå omkring i en labyrint. Jag hittade ett par örhängen på ett ställe men bestämde mig för att köpa dem senare. Jag vet inte hur länge jag letade när jag skulle tillbaka, men till slut så fick jag mina kassetband.



På söndagen tog vi det lite lugnare och la oss i Hyde Park och läste. Jag läste Snabba cash, jag vet att det var ett tag sedan den kom ut och att den redan blivit hypad, MEN vilken jävla bra bok! Det var jätte svårt att lägga ifrån sig den, sista kvällen låg jag uppe till tre för att jag ville läsa ut den. Så nu sitter jag bara och väntar på att Aldrig fucka upp ska komma på lådan.
Hursomhelst så blev vi hungriga när vi låg där så vi gick ut mot Knightsbridge och satte oss på ett café där. När vi ätit klart ville mamma gå tillbaka till Hyde park, men jag fann inget givande där om jag inte fick låna en häst. Och det fick jag ju inte. Så vi började gå mot Buckingham palace. Vi hade inte tänkt kika på palatset eftersom det kändes så turistigt och töntigt, men vi tänkte whatthehell och så gick vi.
Visst är jag en turist , men det finns turister och turister. Majoriteten av ena sorten är asiater som tar kort på allt möjligt, de åker till en stad i världen och ser alla sevärdigheter som de hinner med. De är bara ivägen, jag blir så irriterad och uppretad när jag ser dem , det ser ju så fult ut när de blir alldeles tagna av Big Ben.
Sedan har vi den andra sorten, oftast amerikaner och europeér som även intresserar sig för uteliv och shopping. Det är min sort.



Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag tycker att  Houses of parliament är ruskigt snygga byggnader och att jag tagit ett par bilder.


Dagen efter så åkte jag till Big Ben på kvällen för att försöka ta ett par fina kvällsbilder, men det gick väl sisådär.



-

Idag har jag inte gjort någonting. Alls.
Skulle åka till Carro och grilla , men orken och bussarna/tåget gick inte ihop med planerna. Dessutom så lyckades jag bli smått bakfull sedan gårdagen. Även fast jag cyklade en mil sådär på morgonkvisten.

Nina kom och gjorde mig sällskap framför teven hela kvällen. Tv400 är grejen, Jerry Springer , Paradise Hotel , you name it! Jag kan sitta och stirra på den kanalen en hel dag.


Imorgon ska jag ta mig i kragen och åka iväg till röda korset med Nina. Nu ska jag titta på Oceans twelve för tredje gången sedan jag kom hem.


LONDON 1

Första dagen vigdes åt shopping, så att jag skulle vara lugn och någorlunda tålmodig de kommande sevärdighets dagarna. Så det blev shopping hela dagen längs Oxford street. Ett par långa besök på HMV och Zavvi, såklart. Dessutom spenderades en bra stund på Primark som Johannes hade tipsat om. Visst visste jag att det skulle vara billigt , men inte SÅ billigt. Himmelriket.
Ett par besök på Starbucks hanns också med. Jag har lärt mig att dricka kaffe. Eller ok, mocha är mer som mjölkchoklad men jag är på god väg.
Hotellet var jätte mysigt. Tyvärr fick jag inte något av favoritrummen som jag hade kollat upp på internet. Men det var fint, litet och mysigt. Toaletten hade däremot kunnat få vara lite större. Man kunde missta den för att vara en garderob, två
kvadratmeter stort. Men TVn hade dvd , så jag var glad ändå. Illa. Jag vet inte hur många 3 punds dvder jag köpte för att ha någonting att göra på kvällarna.




På torsdagen åkte vi iväg till British museum, för min del lite för att be om ursäkt för förra årets resa som endast ägnades åt shopping. Vi var inte där speciellt länge eftersom båda kände att det inte var något speciellt som vi ville se. Det var mycket egyptiskt så vi hade redan sett det mesta på museét i Egypten.
På kvällen såg vi We will rock you musikalen. Den var förvånadsvärt bra. Jag gillar egentligen inte sådana saker , men den här musikalen var väldigt uppskattad. Kanske mest för att det var bra musik som man kände igen, men de hade också fått till en bra historia.

På fredagen var det äntligen dags att besöka Portobello. Där spenderades en del. Jag hittade bla ett par söta papegoj örhängen på Appeltree som låg efter gatan.


Det var en ganska trevlig butik. Tyvärr hade jag gjort av med dagens budget så det fick räcka med örhängerna, även om jag gärna hade tagit med mig hela affären hem i en påse.



Det var väl minst sagt en trevlig shoppinggata. Tyvärr lite för dyrt med de snygga väskorna och skorna. Försökte hitta en liknande väska som den som Nina rev sönder, förgäves.
När vi var klara med Portobello så tog vi tunnelbanan till Liverpool street , besökte ännu en Zavvi butik och sedan slog vi oss ned på en pub och åt.


Cykel säljes

Ikväll har jag suttit i Boulongern och ölat med ett par goda vänner. Visserligen är det onsdag. Men man behöver inte känna sig dålig, för onsdagar under juli månad är helkväll eller vad det nu kallas här i Gävle. Dvs att de tar hit 2-3 halvkassa och några helt ok band som spelar ett par minuter varje onsdagskväll. Dessutom så har alla affärer öppet till nio och har just nu erbjudanden. Helt otroligt,
Idag ( läs igår ) var det BWO och Caracola. BWO är helt ok, mer än helt ok faktiskt. Caracola är ju bara ett skämt. Hursomhelst så missade vi allt festligt på torget.

Det jag vill komma till är att jag cyklade hela vägen från mig in till stan. Det är mer än en mil! Att cykla in var helt ok, kanske berodde på att jag hade resesällskap eller att det var dagtid. Jag vet inte. Men cykelturen hem var det värsta jag varit med om. Jag hade nästan tagit ett plan hem om den möjligheten fanns. Jag är inte precis den som frivilligt motionerar. Jag har min moped. Jag är en av de mest bekväma människor jag känner. Det här var min motion för det här kvartalet.
Inte blev det bättre av att vägen är en av de mest tråkiga vägar som finns. Ett , jag har åkt samma väg i sjutton år. Två, vägen är så otroligt jobbig, uppförbackar , nedförsbackar , raksträckor om vart annat. Det som tog kol på mig var backen två kilometer hemifrån. Man har bajkat en mil , man är slut , klockan är halv fem på morgonen, törstig och utmattad. De sista krafterna går åt till den backen. Jag väckte nog halva byn med mina pustar och flåsningar.


Nu sitter jag bekvämt i min nybäddade säng och försöker förtränga cykelturen.


ÅH

Tålamoooood. tålamod. Jag hatar att vänta på tåg. När man vet att man kuunde ha varit hemma nu. Men istället sitter man och väntar på ett tåg som går halv ett , framför en sketen dator på Arlanda. Fast datorn är jag tacksam för. Det finns inget annat tidsfördriv här. Men dyrt ska det vara att hyra skiten. 29 kr/tim. Herregud ! För ett par år sedan när jag hade internet genom telefon. Ni vet när den ringde upp och så pep det och hade sig. Och så hann man svara på några gästboksinlägg på Lunarstorm på den bestämde timmen man hade varje kväll. Efter 18.00 såklart. Då var det billigare. 7 kr/tim. Här har de knappast sådan uppkoppling. Vilket rån ! Visserligen så är msnfunktionen i klass med internetuppkopplingen för ett par år sedan.

Nu har jag 06.28 min kvar.

Sen senaste inlääget har jag hunnit köpa en stor pommfritt på Donken, ätit upp den, besökt toaletten två gånger, stirrat på folk , irriterat mig på folk.
Blivit lite smått irriterad över donkens vegetariska utbud också. Deras jävla bönburgare är det värsta jag har ätit, någonsin. Tillochmed den smaklösa burgaren som jag köpte på en sunkig burgerbar i London smakade bättre.


Mittemot mig sitter två finnar och kollar in två snygga brudar som sitter på andra sidan. Det är roligt att se när de vänder sig om , var femtonde sekund. Ingen respons. Alls. Någon gång. Brudarna har fullt upp med att stirra på förstorade bilder på bratsnubbar på Stures senaste tillställning.

nej, tickar klockan iväg. Dags att hitta något annat att fördriva tiden med.

Tålamod är en fiskares bäste vän

Jag har kunnat hålla mig i skinnet ganska bra.

hursomhelst så sitter en liten pöjk bredvid mig och låter, det påminner om kasst beatboxande. Tack gud för att han sitter på höger sida om mig. Mitt dåliga öra.


heii

Hemma. Tänker inte skriva något långt inlägg om London nu. Det får vänta tills jag kommer hem. Hem hem alltså. Nu sitter jag på Arlanda. Jag lever. Helt otroligt ! Flygresan dit var den värsta jag varit med om. Inget speciellt hände , men jag har aldrig varit mer flygrädd. Jag näst intill grinade, så illa var det. Lock i öronen, lägg till näsblod också på hemvägen. Men som sagt, jag lever. Fortfarande halvt döv på högra örat.

London var hemskt trevligt. Mycket shopping, lite mindre för sevärdigheter. Men så är det att resa med mig. Jag har inget tålamod, så länge det inte gäller affärer. Kläder , väskor , skor , skivor, filmer .. Jag tror jag hann köpa på mig 15 - 16 plattor. Jag kan inte förstå att skivor är så billiga där, de ger ju nästan bort dem. Bra för mig. Kläder blev det också en hel del, fick fippla länge mer dragkedjan på resväskan innan den gick igen. Förhoppningsvis så är allting oskaddat.

Ett par minuter och ett toalettbesök på British museum , samma sak på Harrods , kanske spenderade lite längre tid där. Jag är inte speciellt intresserad av märken, inte ens att titta. Det är för ouppnåligt för mig. Låg en stund i Hyde park, blev sugen på att hyra en häst, men det gick inte mamma med på.

Hur som helst så har vi haft väldigt trevligt. Ska skriva mer sedan, en hel del bilder kan utlovas också.
Nu ska jag ta igen en veckas olästa bloggar på bloggkoll.com.

Buhuhu

Nej nu är det mindre än en timme kvar. Fan vad skraj jag är. Höjder och nålar, då är jag inte så Jävla tuff längre. Nu skiter jag fullständigt i service och tålamod. Nu isolerar jag mig i mitt hörn. Ingen papperpåse har jag fått tag på heller. Men man ska övervinna sina rädslor säger de. Dessutom så är det min turdag idag enligt häntextras horoskåp.

@ Arlanda

Ja nu sitter jag här. Och ångrar mig. Lite grann. Jag ser plan flyga åt alla möjliga håll hela tiden och varje gång blir jag alldeles kall inombords. Snart är det jag som sitter i ett av planen. Och då vill jag bara ta nästa tåg hem och krypa ned i min säng. Min sköna , ofarliga säng. Som står på marken. Inte 10 000 meter uppe i luften. Fyfan.

När vi stod och väntade på tåget hemma underhöll jag nog hela stationen med mina hyperventileringar och svordommar om flygplan och allt därtill. Men sedan tog jag en lugnande tablett och blev snäll. Så pass snäll att jag stod ut med att det krånglade när vi skulle på tåget. Jag fick en nypa tålamod. Jag höll humöret uppe, hela tiden. Jag tror nog att jag ska ta de där tabletterna regelbundet. Vilken tur att jag fick reda på att det fanns sådana!
Visserligen så tappade jag humöret lite när jag kom fram till Arlanda och skulle visa tågbiljetter för att komma in i terminalen. Givetvis hade min kära mor min biljett eftersom jag annars tappat bort den. Så jag går före lite åt sidan för att lämna plats , eftersom det krånglade för kvinnan före. Nehej, då blev man avblåst av nån uppblåst snubbe som man skulle visa biljetterna för. Shit. Jag klarar inte sådant. Att bli dumförklarad dessutom. Det satt minst tjugo lappar som påminde om biljetten på väggen bredvid rulltrapporna upp.

Nej nu ska jag försöka tagga ned lite. Kanske ta en tablett till. Planet avgår inte förrän vid tretiden så jag har ganska mycket tid kvar att vara ängslig. Ska försöka söva ner mig så jag åtminstone inte är vid medvetande när planet lyfter.
AH ! JAG HATAR SÅNT HÄR !

Det var trevligt att underhålla er med min blogg.

Teknik..

Jag börjar känna mig som en pensionär , och då syftar jag på all ny teknik. Eller ny och ny, det är väl jag som är oteknisk och för lat för att lära mig. Hur som helst så är det en massa inställningar som måste ställas om och nätverk som ska kopplas ur nu när jag reser utomlands. Annars kan man få en riktigt smaskig telefonräkning när man kommer hem.
Jag har ingen aning om hur man gör detta och jag orkar inte läsa igenom hela manualen man fick med mobilen. Nu hade jag packat och trodde att allt jobbigt var klart, men icke. Lyxproblem , jag vet. Men jag är så trött. Och dessutom flygrädd, redan nu.

ÄNTLIGEN!

Som jag har väntat på yrans spelschema! Och nu äntligen har de lagt upp det. Wiho!
Kolla på mitt alldeles egna spelschema:



Kent och Sons & daughters krockar, och så börjar Hästpojken halv elva. Slå mig men jag prioriterar nog Hästpojken. Jag hann bara höra 2-3 låtar på Peace så nu tar jag igen. Men en halvtimme Kent hinns med. Yran blir en nykter festival av tre anledningar. 1. Jag vill inte missa ett enda jävla band 2. Mamma och pappa följer med 3. Att vara bakis i en stuga utan el och rinnande vatten långt åt helvete ute i skogen låter inte så jävla lockande. Att sitta med bakismagen på ett dass tillsammans med myggorna som tar för sig av mig och pissmyrorna som kryper innanför gummistövlarna och biter sönder vaderna. Njaa.

Nej, nu längtar jag till yran och Norrland. Det är faktiskt mysigt att bo i stugan även om man inte kan tro det. Iallafall en vecka om året är det ok. Dessutom så har jag hört att vi ska få besök av kossorna i år igen. Det är så att min pappas kusin har sina kossor lösa på skogen innan Kamsfesten.
Kamsfesten äger faktiskt rum ännu längre upp i skogen än vi bor. Som ni hör på namnet så käkar man Kams ( inte jag ) , går tipsrunda , lyssnar på dragspelsmusik och har man tur, teater. Träffar släktingar och bekanta, som inte jag alls känner igen då, men det är trevligt. Pappas släkt är jätte stor, jag träffar minst en ny tremänning varje år.
Hur som helst så går kossorna lösa men de tröttnar på att vara uppe vid kamsfeststället när ingen är där så de kommer och gör oss sällskap istället. En timme efter vi har anlänt så hör man ledarrkons bjällra och så helst plötsligt kikar tolv kossor fram bakom husknuten. De är mysiga , de gillar att bli kliade bakom öronen och äta Mariekex. De vill följa med in i stugan också, men där dras gränsen, någon måtta får det vara.

försökskanin

För en halvtimme sedan stoppade jag i mig tre tabletter, så nu sitter jag och väntar på att de ska börja verka. Samtidigt försöker jag försätta mig i min kommande situation på flygplatsen. Jag sitter i terminalen och ser hur plan flyger iväg ett efter ett, alla med olika destinationer. Alla ska upp på samma höjd, alla tar samma risker. Flera hundra , tusen hinner flyga iväg till sina resmål medan jag sitter i terminalen och väntar på att få uppleva min största rädsla än en gång. Jag vet inte hur jag känner nu, lite lugnare är jag kanske. Kanske ska jag stoppa i mig fyra stycken iallafall. Visserligen så är det 20 minuter kvar tills de ska börja verka.


Flygrädsla

Jag hatar att flyga. Det ska inte vara möjligt att flyga med en maskin på ett par ton högt , högt uppe i luften. Det funkar inte. Dessutom så är jag rädd för höjder och planet ligger ju en sisådär 10 000 meter uppe i skyn. När man ligger ovanför molnen och inte ser ner , då är det ok. Då kan man låtsas att molnen är marken och att man bara ligger 10 meter ovanför marken. Men när de sedan börjar tunnas ut och man får syn på snöpryda bergstoppar, då vill man bara dö.
Jag måste sitta vid fönstret också, jag måste titta ut. Om det blir för hemskt så drar jag ner fönstergrejen så att alla på min rad blir förbannade eftersom de finner det fascinerande att titta ut över bergstopparna. De förstår inte hur farligt de lever. De njuter av flygfärden. De vet inte vilken död vi kan komma att gå till mötes.
Så sitter jag och tänker, att vi kommer att dö. Efter varje landning så är jag alltid lika förvånad och tacksam över att jag överlevde flygfärden. Om det inte skulle vara så genant så skulle jag kyssa marken varje gång jag klarat mig.
Det blir värre och värre för varje gång jag flyger, det borde vara tvärtom. Kanske beror det på att jag är mer medveten om riskerna än när jag var yngre. Kanske beror det på att jag jämt lyckas se filmer eller dokumentärer om flygolyckor innan jag ska flyga.

Hur som helst så har jag förberett mig inför Londonflygningen. Jag har köpt Valerina Forte. Det ska vara lugnande. Man ska använda det vid lindrig oro och mot tillfälliga insomningsbesvär. Om det ska vara lugnande ska man ta en tablett, vill man somna ska man ta 2-4. Jag vet inte riktigt hur jag ska dosera. Det skulle ju vara underbart att sova hela flygresan, helst slockna innan uppgång, det är värst. Och när de sänker planet för att komma på rätt höjd, jag ser mitt liv passera varje gång. Kanske två räcker, eller tre. Först en tablett en timme innan så jag inte somnar och missar planet, och sedan tar jag två till och sover hela resan. Fast då kan jag ju riskera att inte vakna när vi kommer fram.
Jag får fundera på det.


Kräks

Jag känner fortfarande smaken i gommen. Den vill inte släppa. Det är lite äckligt. Det beror nog på att jag är så jävla förkyld och täppt att matrester , snor och liknande stannar i början av halsen en stund och pinar mig med sina aromer.
Jag satt och funderade en stund om jag är en mes eller hårding som spyr av flera timmars kedjerökning av vattenpipa men inte av för mycket alkohol. Det är svårt att avgöra. Mängden jag rökte igår motsvarar ett par hundra ciggaretter. Så kanske är jag en hårding?
 Det borde det ju vara hälsosammare att röka ciggaretter istället, vardagsröka.
Nähej, nu ska jag vara tobaksfri åtminstone en månad.

Ägenmöös

Gårdagskvällen spenderades med Nina på min glasveranda. Vi hade ägenmöös som Nina sa. Egentligen skulle vi halvsova framför teven hela kvällen, men så blev pappa sugen på vattenpipa och så fastnade vi på glasverandan hela kvällen. Drack några öl , blev lite fulla, rökte ännu mer , pratade deep fylle talk, rökte, lyssnade om och om igen på Vapen och ammunition. Vi hade det trevligt helt enkelt.

När båda började somna till i sina stolar vid tretiden så tyckte Nina att det var dags att tänka på refrängen. Jag ställde mig upp, kände mig som Ozzy , vankade iväg till toaletten , spydde ut alla jordnötter jag ätit . Blev nojig för vinterkräksjuka. Jag tror nog att jag är lite hypokondrisk. Lite. Jag trodde bla att jag hade fått lungcancer när jag fick så ont i halsen efter Arvika.. Sån är jag. Men den här gången berodde det på flera timmars vattenpips rökning. Mamma tjatar om att när man röker en timme så har man fått i sig 100 cigaretter, om det stämmer så var det nog ett par tusen igår kväll. Men nu är jag mättad, och skrämd. Jag hatar att spy, jag kan inte ens spy. Jag är som en häst, det finns en kräkspärr. Jag spyr inte ens när jag är full, förutom den gången jag deppdrack hos Nina och spydde ned hennes toalett, men det var länge sedan. Då var jag liten , 16 år.

Fast det kan vara ganska jobbigt ibland också, när man mår piss och helst av allt vill spy, då går det inte. Det är nog därför jag alltid blir så inihelvetes bakis.



03.13

Nu är klockan över tre, jag klarade mig! Och det börjar ljusna !
Allt detta har med filmen att göra. 03.00 är någon speciell tid som Satan tycker om tydligen. Då händer det grejer. Då hemsöker demonerna sina stackars offer. Jag klarade mig ! Jag började noja om att den här filmen var som att se filmen i The Ring, om man ser den så kommer djävulen och tar en.
Hade den inte varit verklighetsbaserad hade den inte varit speciellt läskig, men med tanke på att en tjej verkligen har blivit sådär, ja inte precis så, de brer ju på som fan i filmerna, men nästan. DET är förjävla läskigt. Jag kommer inte att släppa den där filmen på ett bra tag. Inte en chans !

Min förkylning vägrar släppa. Jag kanske har en liten förbannelse över mig ändå. Det slutar ju aldrig ! Nu har jag börjat få mer ont i halsen, så nu nojar jag om halsfluss igen. Inte omöjligt, jag är så otursdrabbad. Jag har alla satans symptom, hosta , snuva , täppt i näsan , ont i halsen och så är jag ännu tröttare än vanligt, och ni kanske förstår hur slut jag är då.
Jag tog mig iallafall till båda röda kors butikerna idag, även om det inte såg så ljust ut imorse. Ja, min sjukdom kan ju bero på att jag inte tar mig tid till att vila. När jag är frisk så vill jag sova, när jag är sjuk så vill jag göra grejer.

nähe , nu ska jag sova. nattinatti

Friday night


Jag och Emma fläskar i oss onyttigheter, mest Emma. Som ni ser. Vi tittar på exorcistfilmen. Jag kommer att joina mor och far inatt.

Vi har tagit ett litet break med Balls of steel såhär i mitten av skräckfilmen.


ZOOOMBIE

Min kusin har ställt till det så att jag inte kan somna ikväll. Han tipsade om en film, en verklighetsbaserad exorcist film. Minns inte vad den hette, men ska ta reda på't. Jag och Emma ska ge oss på den imorgon om vi inte hittar något party.
Läskigt som fan. Här är ett klipp med bilder och ljudklipp från den riktiga bruden som fått djävulen i sig. Vill ni sitta uppe hela natten så är det bara att titta.


Tidsfördriv

Det finns så många olika tidsfördriv att välja mellan när man har tråkigt. Besökte nyss min kära vän Carolines blogg och såg att hon hade skickat in ' Vem är Caroline Jägbrant?' till 118100. Så jag var inte sen med att göra samma sak. 12 kronor, men jag fyller faktiskt år idag ! Det här med att fråga vad man vill är genialiskt ! På peace and love ringde jag 118118 och frågade när Max i Borlänge stängde och fem minuter efter så hade jag öppettiderna i inkorgen.

Anyways , såhär svarade de :
Lina Färdig är en glad tjej från Gävle. Hon tycker om att umgås med sina nära och kära. Hon fyller 17 år idag! Hon är kräfta och delar sin födelsedag med bl.a Mark Levengood.

Det ni!

Nääe.. nu ska jag åka ner på stan och fördriva ännu mer tid genom att köpa presenter till mig själv. Det är skönt med fina bortförklaringar ibland!

puuh

Jag vet inte om jag har talat om eller förklarat hur paranoid jag kan bli. Nu har jag gått igenom hela aftonbladet och besökt Keanes hemsida för att försäkra mig om att Tom lever.
På deras hemsida möttes jag av den här bilden

Så nu är jag lugn. Nu är det bra.


Bad dream

Jag drömde det värsta inatt, eller natt och natt, det var nu på morgonen. Jag drömde att Tom Chaplin hade omkommit i en busskrock. Snacka om att jag vaknade direkt. Det värsta med sådana här drömmar är att man inte riktigt vet om det är på riktigt eller inte de första vakna sekundrarna. Sedan inser man att det bara var en mardröm och då blir man så otroligt lättad. Det är en ganska skön känsla. Att först uppleva något riktigt hemskt och sedan vakna upp och inse att det inte har hänt.
Dessutom så mötte jag mor och far i dörren med presenter och blommor i händerna. Wiho! Jag ska utnyttja min födelsedag till fullo och be pappa att skjutsa mig runt Gävles secondhand affärer.

Nässpray måste inhandlas också. Det sa sköterskan som jag ringde till nyss. Jag var lite nojig att Nina hade smittat mig med halsflus och ville gärna bli frisk innan London om fallet var så. Men jag hade 'bara' en vanlig förjävla förkylning. Så min medicin fick bli vatten och nässpray. Men jag har en tendens att överdosera. Jag har en extra stark mentholspray som bara får sprayas två gånger om dagen. Och bara ett sprut , inte två som det brukar vara, det brukar jag glömma bort.
Sköterskan var jätte trevlig och avslutade samtalet med att jag skulle ha det bra i London. Mer sånt ! De kan minsann sköta sina service yrken ! Likaså tandhygenisten som jag var hos förra veckan. Nu blir det genast roligare att gå till doktorn.

För alla er som har tråkigt

Här är ett tidsfördriv till alla er som har minst lika tråkigt som mig.
Jag får tacka Emma så mycket!


Böfday

Mamma kom nyss in i mitt rum och förbjöd mig att komma in i köket. Hon ska slå in mina födelsedagspresenter. Jag sitter och klurar på vad det kan vara. Jag har ju redan fått så mycket pengar till festivalmat, det har jag fått höra ett x antal gånger. Så det kan ju inte vara något dyrt. Det är säkert någonting som jag egentligen inte vill ha, som bara kommer att ligga och samla damm. Något som mamma tycker är jätte nödvändigt. ( Förlåt mamma om du läser det här ).

Det är inte det att jag är bortskämd. Jo lite bortskämd är jag ju. Jag är ju ensambarn. Men det har inte med det här att göra.
Jag tycker bara att det är onödigt att få någonting man inte vill ha eller har användning för. Det är lite synd att det bara ska ligga och skräpa när de hade kunnat köpt något som jag ville ha för pengarna istället. Är det bortskämt att tycka så?
Dessutom så har jag det man behöver, dator , mobil , kamera , TV , ipod osvosv. Det enda jag egentligen behöver är pengar, kanske ett Xbox och en ny hårddisk. Sedan kan man ju alltid fantisera som en stor flatscreen eller en stereo med världens högtalare.
En grej som jag skulle ha en jävla användning av är en ipodladdare. Det skulle sitta finfint, speciellt nu när säkert all musik kommer att försvinna eftersom itunes inte har tillgång till all musik som är inlagd ( från hårddisken ) när jag ska ladda ipoden i datorn.
Elektronik suger ibland.

DÖDA MIG

100 frågor.
TESTET BÖRJAR: 19.34
1. Fullständigt namn? Lina F
2. Ålder? 17 ( om 8,5 timmar )
3. Vart bor du? Gävle / Hemma
4. Bor tillsammans med? Päronen och katt
5. Färg på ditt hus? Gult
6. Hus eller lägenhet? Hus
7. När är du född? 10 Juli 1991
8. Klass? MP2A
9. Vilket år tar du studenten? 2010 förhoppningsvis
10. Något jobb? Nej, det tar vi nästa år
11. När gick du upp i morse? 15.55
12. När ska du sova? Känner jag mig rätt så blir det inte innan ett.
13. Duschat idag? Nej men ska.
14. Kramat någon idag? Nej
15. Pussat någon idag? Nej
16. Vad har du ätit idag? Quornfilé med klyftpoatis
17. Dagens klädsel? Save the elephants tshirt och äckliga gamla mjukisbyxor
18. Dagens smink? Inget
19. Dagens sötnos? Min katt kanske, har inte vistats utanför huset idag
20. Dagens roligaste? När jag vaknade och somnade om


SOCIALT:

21. Har du många vänner? En hel del
22. Hur många har du kysst? ingen aning
23. Vem kramade du senast? Mamma säkert
25. Hur många har varit otrogen mot dig? Ingen eftersom jag inte har haft något seriöst förhållande.
27. Har du pojk-/flickvän? Nej
28. Vem pratade du med i telefon senast? Morfar
29. Vem fick du senast sms ifrån? Carro


FAVORIT:
(just nu)

31. Film? Hooligans / Eastern promises
32. Låt? Shadowsplay - The Killers
33. Mat? Greenburgare från Max
34. Dryck? Is te
35. Färg? Grön
37. Stad? London
38. Land? England
39. Ämne i skolan? Herregud.
40. Människa? Va?


SENASTE:

41. Personen du tänkte på? ingen men jag kan tänka på någon så kan jag skriva upp det. Emma.
42. Personen du kysste? oj, nån snubbe på peace säkert.
43. Gången du spydde? När jag deppdrack hos Nina för ett jävla bra tag sedan.
44. Gången du grät? I förrgår till Hooligans
45. Pizzan du åt? Willys vegopizza
46. Gången du var i Göteborg? Förra sommaren
47. Gången du var i Stockholm? uj. Nån månad sedan
48. Gången du var full? Lördags på Arvika
49. Gången du var hög? aldrig hänt

ANTINGEN ELLER:

51. Svart eller vitt? Svart
52. Hund eller katt? Katt
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Just nu väger party över
54. Tvspel eller datorspel? Tvspel
55. Singel eller upptagen? Singel
56. Hångla eller ha sex? Öh, allting leder ju så småning om till sex.
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? Helgon är det enda jag är medlem på, men det besöks inte ofta.
58. Ragga eller bli uppraggad? Uppraggad
59. Big Brother eller Paradise hotel? Båda, jag ÄLSKAR sådana program!
60. Blont eller svart hår? På mig så skulle jag välja svart.
61. Har du blåa ögon eller bruna? Gröna
62. Choklad eller lakrits? Choklad
63. Göteborg eller Stockholm? uj, GBG är mysigare med Sthlm har bättre shopping
64. Högerhänt eller vänsterhänt? Höger
65. Coca cola eller fanta? Coca cola
66. Pizza eller kebab? Pizza
67. Randigt eller prickigt? Randigt
68. Älska eller älskas? Hm..
69. Leva eller dö? Leva


ANTAL:

70. Personer du älskar? Familjen, närmsta kompisar
71. Personer du hatar? Det finns många som jag retar mig på
72. Gånger du varit full? Håller någon egentligen räkningen ?
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? Det skulle väl vara två då, jag är inte så intim av mig.
74. Glassar du ätit på en dag? Uj, fem kanske
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? 3-4.
76. Gånger du haft minnesluckor? Jag minns knappt något före åtta års ålder.
77. Gånger du varit hög? Ingen
78. Personer du saknar just nu? hoppsan, tre kanske.
79. Gånger ditt hjärta brustit? Ingen, jag låter det aldrig gå så långt. Kanske om någon har dött, men jag antar att frågan handlar om kärlek och förhållanden.

VEM:

80. Vill du kyssa nu? Alltså Charlie Hunnham skulle ju inte sitta fel.
81. Ska du träffa imorgon? Släkten
82. Sjöng du senast för? Haha det var nog mina campingm8s @ Arvika. Stackare
83. Hade du senast en msn-konversation med? Emma
84. Spelade du tvspel med senast? Minns inte, säkert Nejras lillebror
85. Vill du ta med på resa nu? Nejra
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Haha! Oj, vem som helst. Shit. Djurplågare , våldtäktsmän , pedofiler , terrorister osvosv
87. Förtjänar att dö? De jag rabblade upp på förra frågan
88. Är söt? Öh
89. Vill du sova jämsides med i natt? En snaggad hunk från England, tjoho!


VAD:

90. Gör dig glad? Det varierar, just nu CSS
91. Gör dig ledsen? Mycket, djurplågeri , krig , misär osv
92. Vill du helst göra nu? Bli frisk
93. Önskar du att du slapp göra? Städa mitt rum
94. Vill du ha nu? En städfirma
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Biljetter till CSS utsålda spelning nästa onsdag
96. Längtar du till? London
97. Tycker du om dina betyg? De kunde ha varit bättre
98. Ångrar du i ditt liv? Väldigt mycket, att jag inte har tagit tag i saker tidigare och lärt mig att ta ansvar.
99. Är det bästa som hänt dig? Bla börjat gymnasiet
100. Hur mycket är klockan? 19.58

Jag har otroligt tråkigt. Jag har faktiskt aldrig lagt upp en lista, det här är första och sista gången.


Go' morgon

Jaja. Det har blivit sent de senaste dagarna. Den här gränsen som jag satt och funderade på förut, jag blir inte klok på den. Ibland har man den, ibland lite halvt ( när man sover länge men får ändå lite små ångest över det sena klockslaget ) och ibland inte alls. Idag hade jag den inte alls. Kanske beror det på att jag är så jävla förkyld. För jag känner mig inte nere på en fläck, inte just nu iallafall, inte idag.
Kan bero på att jag har mycket att se framemot. Födelsedag , London , Yran ( Justice ) osv. Men det har inte alltid hjälpt att haft något att se framemot.
Mitt sinne och mina känslor lever sina egna små liv. Death cab var tex något som jag sett fram emot, väl på konserten kunde jag inte uppskatta det , nej istället blev jag deppig och gick tillbaka till tältet innan de hade spelat klart. Visserligen så spelar de inte precis någon lustfyllande musik, men det var inte alls det berodde på. Det var mina känslor som kände för att spela mig ett spratt.

Sedan är jag inte den som gärna visar eller pratar om känslor heller. Inte ens hos kuratorn var jag ärlig. Jag kunde inte. För mig är känslosnack lika obekvämt som för en tonårsförälder att prata om sex med sin son/dotter. Obekväm är precis vad jag blir, det är otroligt obehagligt. Även om jag väldigt gärna skulle vilja så klumpar sig orden i halsen. Antingen för att jag har så mycket att berätta att allting vill komma ut på en och samma gång, eller så är det bara en utav mina spärrar.
Det är nog något som jag behöver bättra mig på, för jag antar att ungdomsmottagningen kommer att kontaktas igen i höst när skolan blir för stressig. Då ska jag vara ärlig, då ska min kära kurator bli den första som jag blottar mina innersta känslor och tankar för. Men tills vidare kommer jag att hålla allt för mig själv.

Nu har ni kanske fått en förklaring på min splittrade personlighet. En liten inblick.

Irritationsmoment

Idag har jag varit lite hit och dit i mitt humör. Som ni säkert känner till så kan jag ha ett jävla humör ibland. Jag är lätt retlig. Kort stubin.

Hur som helst så började det med att jag vaknade för sent, mamma hade redan hunnit cykla iväg. Då var jag tvungen att skynda mig lite, och hyfsat snabbt gick det tills det kom till kläderna. Alla mina kläder som är säkra kort, som inte kan gå fel låg i mammas cykelkorg påväg till tvättstugan. Så nu var jag tvungen att sätta ihop någonting från övriga garderoben. Först var jag stensäker på en outfit, sedan speglade jag mig lite till, gick iväg , kikade i en annan spegel och så slutade det med att jag stod i underkläderna igen. Och det upprepades ett antal gånger.
När jag till slut hittat en okej outfit och var påväg ut för att hämta pulkan från garaget ser jag min käre far susa iväg på min silverfisk. Där rök humöret, jag var sen och nu hade jag inget färdmedel. Jag kliade mig lite i skallen och funderade på ett straff. Först tänkte jag slita sönder däcken på pappas egen moped , sedan hejdade jag mig när jag kom på att det både var att ta i lite och att jag skulle få ta en jävla smäll sedan. Så då började jag leta efter hans tjyvrökarcigg istället, hittade dem inte , begav mig ut på vägen för att leta reda på mopedtjuven. Fick syn på honom en bit upp där han stod och diskuterade med en granne, kastade av karl och gav honom en snabb utskällning och sedan bar det av till stan.

Nästa irritationmoment var min morfar som börjar bli senil. Lite tålamod har jag. Det har jag faktiskt. Men när det börjar ramla helt virriga grejer ur munnen på honom så rinner bägaren över. Det är inte hans fel, jag vet. Det är jag som har problem med tålamodet. Nog för att jag varje gång kallats alla kvinnliga namn i släkten innan han kommit på att jag heter Lina , men idag blandade han ihop mig med min kusin, Kristian.

På staden hittade jag fler saker att reta mig på. När jag skulle köpa en vegkorv och korvgubben efter ett tag sa att det var slut på dem och stirrade på mig som att jag skulle beställa något annat. Vad förväntade han sig ? Att jag skulle ta en Bamse istället ?
Sedan skulle jag och mamma leta efter en rolig tårta att beställa till min födelsedag, så vi gick in på Central bageriet. Där stod en kvinna i kö redan, och vad gjorde hon som jobbade där ? Hon pratade i telefonen och det var inte jobbrelaterat. Nej, där stod hon och förde ett privat samtal när hon hade flera kunder som väntade. Är jag lite snobbig som tycker att man lägger på så fort någon kliver in i butiken? När man är på jobbet. När man ska serva sina kunder ?
Sist men inte minst en spännis som gick jätte sakta och tog upp halva gången i gallerian Nian. Sköt ut axlarna så mycket han kunde, gick extra sakta så att folk skulle hinna se alla bulor han hade på armarna, svängde fram och tillbaka med överkroppen, kände sig snygg, kände sig sexig. Jag kände mig äcklad och försökte förgäves köra om.

Såhär är det att vara Lina, såhär är det för mig att vara bland folk, i offentligheten. Behöver jag besöka kuratorn igen tror ni? Eller kanske till och med en psykolog, en teraput?

De tre mammorna som går i bredd med sina barnvagnar i gången tar inte upp all plats. Jag kommer runt. Jag retar mig inte på det.Jag kan flyga, jag är inte rädd..

Hooligans


Jag tog mig äntligen tid att se Hooligans igår kväll. Jag kan nog se den igen, ett par gånger. Om och om igen.

Okejokej, nu ska vi inte vara ytliga. Men det är någonting med rakade snubbar från England. höhöh. Nej men det var bra. Jag bölade i slutet.
Jag har en grej för brittiska filmer, dialekten. This is England , Snatch , Lock stock and two smoking barrels. Charlie Hunnham , Keiran Hardcastle , Jason Statham osv osv.

Det är bara en vecka kvar tills jag åker till London. Då kan jag sätta mig i Hyde Park och dregla.


Jag har en bulle i ugnen

Morfar: Du har blivit stor , du måste börja motionera.
Jag: Mjaa..
Morfar : Du har blivit tjock.
Jag: Mm...
Morfar : Är du gravid ?
Jag: höhöh
Morfar : Jag klappade dig på magen förut, jag trodde att du hade blivit gravid.
Jag : ...

00.30

Den här dagen har gått åt till att inte göra någonting. Den har varit jätte tråkig. Min kära mor har försökt trösta genom att säga saker som  ' men man måste få vila någon gång ibland '. Men jag känner mig dålig och patetisk iallafall. Visst behövde jag vila lite, jag är en vekling. Jag kan inte parta fyra dagar i rad och sedan må prima direkt efter. Jag är en mes. Men att sova till klockan tre är lite att ta i. Det värsta var att jag inte kände mig hopplös när jag tittade på klockan 'imorse'.
Nehej, imorgon ska jag vara uppe med tuppen. Åtminstone till klockan tio, elva.


Min moster ringde idag och frågade vad jag ville ha i present. Jag svarade det vanliga. Dvs pengar och presentkort. Det kanske inte är speciellt personligt men jag vill inte ha personliga grejer heller. Vad är personligt egentligen? Något noga utvalt ? Något ruskigt dyrt ?

Det blir alldeles utmärkt med ett par hundra på H&M så jag kan köpa mig nya kläder. Det blir ju personligt på sitt sätt, jag får välja själv vad jag vill ha. Det borde ju räknas som personligt. 
Härmed bestämmer vi att presentkort räknas som personliga presenter. Jag menar, hur många gånger har man inte köpt någon jävla skitgrej i sista minuten till en bekant för att man inte ville vara opersonlig och göra det enkelt för sig genom att köpa ett presentkort?

Justja, hon talade även om att min idiotjävel till kusin har tackat nej till ett jobb på Maiden konserten. Anledning? Han fyller år!
Ok, här snackar vi personliga presenter. IRON MAIDEN! Backstage! Jag vet någon som ska få vettet inbankat i sig på Linas födelsedagskalas på torsdag.


bubblegum


God morgon!

Japp! Jag är inne i den onda cirkeln igen. Igår kväll ( idag morgon ) låg jag först och kollade på Paranormal state, det var ju skit läskigt så då kunde jag ju inte somna förrän det ljusnat ute. Sedan kikade jag på fyra repriser av Paradise hotel för att lugna ned mig lite , OCH för att jag tycker att det är så jävla bra. När jag stängde av teven hade klockan hunnit bli halv fyra och då var det ju kört.
Hade jag pinat mig upp i tid så hade jag varit Satan, så då lät jag mig sova tills jag vaknade av mig själv, vilket var vid halv tre.

Hade planerat in ett besök på röda korset idag , ska kika efter en liten brun väska eftersom fylle Nina drog sönder min på peace. Men det får bli imorgon.
Jag har hela lovet på mig!

Nu ska jag äta frukost/lunch/mellis.

ja.ja


Nina förevigade gårdagen, dock bara min gårdag.

Arvika 08

Ja fyfan. Om man var mör efter peace så är man nog dubbelt upp nu.

Då var man hemma efter två veckors festivalande och partande. Jag har missat mycket, det blev ofrivillig fjortis festival. För att bre på ännu mera fjortis så kan jag tillägga att vi kom dit tomhänta, men vi hade campingens skönaste grannar som fixade våran festival.
Vi fick plats på lilla campingen som visade sig vara tur eftersom det inte alls var långt till festivalen. Vi tog en promis till stora EN gång och jag tror att jag väljer lilla campingen igen nästa år.


Tur med vädret hade vi också, kanske för mycket tur, det var utlands värme. Min rygg och mina axlar går i samma nyans som en tomat. Vi låg bakfulla i tältet till tidigast klockan tre varje dag och kipade efter frisk luft, försökte förjäves att fixa skugga med allt möjligt. Ibland slutade det med att vi låg i skuggan bakom matvagnarna. Vi bara hoppades på liite dåligare väder, en liten regnskur, vad som helst. Och en regnskur fick vi , igår, en rejäl en. Hela campingen applåderade och hurrade när himlen äntligen öppnade upp sig. Vi låg i tältet och lyssnade på de smattrande betongklossarna som föll från skyn. Saknade nästan den stekande solen, speciellt när vi upptäckte att regnet hade letat sig in i vårat vattentäta tält.


Interpol missade jag också, Interpol som jag hade gått och längtat efter. Men tröttheten tog över och där låg jag i tältet och frös och lyssnade på Interpols toner som ekade från festivalen. Jag kan åtminstone säga att jag hört dem live. Det kan jag.
Hellacopters hann jag iallafall se, och det var det viktigaste eftersom de ska lägga av. Jag tror på en chans att de kommer att spela igen , men man vet aldrig. Efter konserten blev jag full och redlös och minglade runt på campingen och missade även Kent.
Slog mig ned hos ett par festliga norrmän, jag förstod inte ett ord men vi hade trevligt iallafall, jag hade trevligt.. Jag försökte ta reda på om cptruck och tallefjant stämde eller om det bara var Norge skämt.


Dagens bussresa hem var hemsk, jag skulle promt supa igår kväll och det fick jag ta smällen för idag. Fyfan. Jag fick inte ens i mig ett maxmål och busstoaletten fick sig ett tjugominuter långt besök. Men så är det om man ska gå fullt ut. Nu får det vara bra med både konserter och festande ett tag.

Trevligt som fan hade jag iallafall. Även om Death cab inte levde upp till mina förväntningar och att jag var tvungen att gå tidigare från Hot chip för att jag var för packad. Men det är smällar man får ta och nu har jag lärt mig.


Tack och hej! Storsjöyran nästa!


hej!

Hej !
Nu är jag hemma. Nu ska jag sova. I min säng, min alldeles egna , sköna , mjuka säng som är så långt ifrån ett hårt liggunderlag på ojämn mark man kan komma.


buhuhu

Jag kan inte peppa för Arvika. All musik ligger på hårddisken. Det är förjävligt. Jag är helt förstörd. Jag vill kunna dunka Familjen ! ( Jag ska införskaffa albumet inom snar framtid ). Ingen Death cab platta har jag heller , konstigt nog. Har vart påväg att köpa ett par gånger.
Just nu lyssnar jag på Interpol. De ser jag nästan mest framemot, tror jag.


Jaha

Jahaja. Nu sitter man här som ett mähä igen. Och käkar djungelvrål.
Har inte packat, alls. Ingenting. Inga kläder är framlagda, jag har inte ens tagit fram en väska. Jag är lite opepp just nu. Lite trött också. Inte så sugen på att åka buss ett par timmar imorgon och sedan slå läger på en lerig camping långt åt helvete ut i skogen. Dessutom så har Nina gått och blivit ordentligt förkyld och är inte hundra på om hon kan hänka imorgon. Ingen sprit har jag heller. Men vad gör det nu, jag kommer att sova , se några spelningar och sedan sova igen.

Vad jag gnäller, det är ju jag själv som har 'ställt till det' såhär. Jag visste ju att Arvika skulle börja fyra dagar efter peace. Men som vanligt så är det ju iiingen faara, det är ju Death cab , woho!

Nu ska jag se klart på tv4 Humor och sedan ska jag åtminstone öppna garderobsdörren.

PC support

Herregud!
Nu har jag ringt, och självklart så hade jag inga förhoppningar om att få hjälp. MEN kanske någon liten idé om vad det kunde vara för fel. Först ringde jag kundcenter för att fråga var jag skulle ringa, han var säker på att Seagate hade svensk support även fast jag sa att jag hade kollat upp det, det tog fem min för honom att kolla upp samma sak som jag gjort tio min tidigare. Han tyckte att jag skulle gå till butiken och se om jag behövde skicka den på lagning. Men vilket snille! 
1. Lagning kostar lika mycket som en ny.
2. De rensar alla dataprylar när de lagar dem. Och vad är vitsen med att få tillbaka en tom hårddisk som kostat lika mycket som två nya att laga ?`

 Han tyckte inte att jag skulle ringa PC support. Det gjorde jag ändå.
Jag hatar sånt här ! Man blir dumförklarad på en gång och de är inte trevliga på en fläck. Tekniksnubbar som tror att de är något, om de vore något skulle de vara trevliga och hjälpa mig.

Snubben på PC support kunde inte ens ge mig en liten aning om vad som var fel efter jag hade berättat om hur hårddisken betedde sig och att jag har haft trojanska hästar i datorn. Då ville han att jag skulle ringa Microsoft för virus support, men jag har ju tagit bort viruset nu. Och så skulle jag gå till butiken såklart.
Herregud.

Så nu står jag fortfarande på noll.

Tillbaks till vardagen

Jag har fått uppleva vardagen i tre dagar nu emellan peace och Arvika, och jag längtar tills klockan slår tolv imorgon så man får rulla ut ur Gävle i festivalbussen.

Klockan 10.50 skulle jag vara på plats hos tandläkaren, jag var där 55, men det var bra gjort av mig. Jag blev kvar där i säkert en timme eftersom tandläkaren var så trevlig. Jag brukar inte vara social hos tandläkaren, jag ligger bara och hoppas på att det ska gå så fort som möjligt och att jag inte ska ha några hål. Det hade jag inte heller. Jag hade fina tänder sa hon. Med fina menade hon nog starka och hela, inte vita , för mina är så gula de kan bli.
Sedan åkte jag till Willys och köpte tvättlappar och plåster på kortet, jag kände mig duktig. Det känns så roligt och vuxet att handla på kort, så nu kommer jag att handla och handla tills det tar slut.

Nu ska jag ge mig på elgigantens PC support. Men jag kan sätta en tia på att de inte kommer att hjälpa mig med min externa hårddisk. Jag förväntar mig i och för sig inte heller att deras ord ska hjälpa mig att få igång den, men jag behöver veta vad det är för fel. Om den är trasig , virusskadad eller om jag råkat gjort någonting, kommit åt någon inställning eller något. Ifall jag behöver köpa en ny, eller om det finns en liten chans att rädda 180 GB av mitt liv.

Nu ska jag ta ett djupt andetag och ge det en chans.


-

Den här dagen ville sig inte till en början. Sov för länge, åkte till stan precis när det började spöregna, blev dyngsur , var tvungen att vänta ännu längre eftersom mamma kastade in mig i torkskåpet, hittade inga strumpbyxor , blev hungrig , köpte en pizza , kom för sent till Natha. Men sedan gick det bra. Vi hade jätte trevligt !

Min hårddisk har gått sönder också tror jag. Ni vet den med all musik , bilder , filmer , texter , halva mitt liv. Ganska surt att min backup ifall datorn kraschar har kraschat.. festligt!
Justja , förkyld som fan är jag också. Kommer inte att få en blund inatt, kommer att hosta tills jag spyr. Ska vara hos tandläkaren tio i elva imorgon också.. höhöhöh. Kan ta ut avgiften för sen ankomst eller uteblivet besök på vägen dit.


P&L i (lånade) bilder









RSS 2.0